Service Apotheek helpt je zoals jij dat wilt

Natuurlijk kun je bij je apotheek terecht voor het afhalen van je medicijnen. Maar Service Apotheek Meerpolder in Berkel en Rodenrijs doet nog veel meer om het je als klant makkelijker te maken. Ze helpen je zoals jij dat wilt en dat kan online, in de apotheek zelf of telefonisch. We zetten de mogelijkheden op een rijtje.

Maak bij de apotheek een persoonlijk dossier aan, je hebt dan altijd overzicht over jouw medicijnen. Via het online dossier kan je zelf ook aanpassingen invullen, nieuwe medicijnen bestellen of jouw innames bijhouden. Alles wat je invult wordt door de apotheek gecontroleerd. Je kunt ook de Service Apotheek-app downloaden. Dan heb je jouw medicijnoverzicht altijd bij de hand. Handig in het ziekenhuis of als je naar het buitenland gaat. Via de website van de apotheek kun je ook heel veel informatie vinden over geneesmiddelen en aandoeningen. Er is ook een webshop voor zelfzorg medicatie, waarbij je producten kunt bestellen en thuis laten bezorgen of afhalen bij de apotheek. Je vindt de webshop en de geneesmiddelen informatie op serviceapotheek.nl/meerpolder.

Mogelijkheden

Gebruik je langere tijd dezelfde medicijnen dan kun je gebruik maken van de herhaalservice. De apotheek houdt dan voor jou bij wanneer je nieuwe medicatie nodig hebt en deze staan iedere drie maanden voor je klaar in de apotheek. Je krijgt automatisch een bericht als je ze op kunt halen.
Voor mensen die veel medicijnen slikken en moeite hebben om alles uit elkaar te houden en op tijd in de nemen is er de medicijnrol. Hierin worden alle medicijnen per dagdeel apart verpakt, zodat je makkelijk de medicijnen kan innemen die aan de beurt zijn zonder dit zelf in de gaten te hoeven houden. Als je niet in staat bent medicijnen zelf op te halen, kan de medicijnrol, net als de herhaalservice- en gewone receptgeneesmiddelen, bij je thuisbezorgd worden.
Als je zelf je medicijnen ophaalt in de apotheek is er een track en trace systeem dat doorgeeft via de mail als een medicijn klaarligt. Dat scheelt een ritje naar de apotheek en je hoeft niet te bellen of het al klaar ligt. Dus geef je email adres door om van deze service gebruik te kunnen maken!

Farmaceutisch spreekuur

Gebruik je veel medicijnen dan kan je een medicatiebeoordeling aanvragen. Samen met de apotheek wordt dan alles op een rijtje gezet en gekeken waar het beter kan. Je kunt aangeven wat jij belangrijk vindt en of er alternatieven zijn als je last hebt van bijwerkingen. Alles gaat uiteraard in overleg met de huisarts.
Daarnaast kun je als je een specifieke vraag hebt over een geneesmiddel ook gebruik maken van het farmaceutische spreekuur. Als je klachten hebt kun je altijd met je apotheek overleggen of het misschien een bijwerking van een bepaald medicijn is. Vaak kunnen klachten verholpen worden door een ander innameschema af te stemmen, een andere dosering of zelfs een ander middel te nemen.
Apothekers Marjolein Chung en Esther Haverkamp, maar ook de farmaceutisch consulent Evelien Bruin en de rest van het apotheekteam van Service Apotheek Meerpolder helpen je graag. Online kun je zelf een afspraak inplannen: ga naar: afspraak.serviceapotheek.nl . Bellen of e-mailen kan ook: info@apotheekmeerpolder.nl of 010-5110270.