Trainer Mark Schuur tempert de euforie

TOGB twaalf achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen

Berkel en Rodenrijs - Terwijl het er even op leek dat TOGB het toch nog moeilijk zou krijgen om de wedstrijd tegen het Rotterdamse VOC in winst om te zetten, kwam de man met de hamer om de hoek kijken in de persoon van invaller Bas Mourits. Nadat TOGB na een 1-0 voorsprong bij rust vervolgens in de tweede helft een 1-1 had moeten toestaan en Jay Zandbergen TOGB weer op voorsprong had gezet, bracht de Berkelse routinier na zes weken blessuretijd VOC de genadeklap toe, 3-1, waardoor de thuisclub nu een riante uitgangspositie heeft.

Rien Kuyvenhoven

De tweekamp tussen de bijna buren was geen wedstrijd met veel hoogtepunten. Daarvoor ging er bij beide ploegen te veel mis. Een stroeve start van de Berkelse formatie en de behoudende opstelling van de Rotterdammers waren hiervan de oorzaak. Niet verliezen was deze middag bij de twee hoofdklassers het credo. Dat uiteindelijk TOGB won, was op zich niet verwonderlijk. VOC wist weinig kansen te scheppen en kon zich daardoor ook nog niet helemaal veilig voelen. De positie van TOGB mag echter gerust rooskleurig genoemd worden. Mede door het puntenverlies van Hoogeveen is de positie van de ploeg van trainer Mark Schuur er zeker rianter op geworden met vijf punten voorsprong en nog drie wedstrijden te spelen. Trainer Schuur zal moeite hebben om de euforie te temperen. Al snel na het laatste fluitsignaal liep voetbalvoorzitter Andy Wibier met een grote smile rond en liet blijken dat een kampioenschap TOGB niet meer kan ontgaan. Maar de preses van de club werd snel van repliek gediend door Schuur die stelde dat er nog niets binnen is en dat er nog veel kan gebeuren in het competitieslot. "We zijn er zeker nog niet en hebben nog niets in handen. Je zag het vandaag ook weer: we speelden niet onze beste wedstrijd ondanks de toch overtuigende winst."
Dat de thuisclub de tweekamp enigszins behoudend opende, had zijn oorzaak eerder deze competitie toen het op bezoek bij de Rotterdammers van het kastje naar de muur werd gestuurd en met een 5-1 nederlaag naar huis ging. Door de wedstrijd veelal te dicteren kreeg de thuisclub een overwicht wat uiteindelijk na een klein half uur spelen met een voorsprong werd beloond toen Wouter Vermeer uit een hoekschop van Sitor Sla kon scoren. De eerste poging van VOC kwam pas tien minuten voor rust met een slap balletje richting doelman Moreno Zwarteveld. TOGB scoorde voor rust nog een keer; het doelpunt van Sitor Sla werd echter ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.

Joker

"Een moeilijk begin van de wedstrijd", vond ook Mark Schuur die zich langs de lijn heel onrustig gedroeg, doordat ook de ploeg te onrustig acteerde. "Door blessures moesten we iets anders spelen en in de rust konden we de zaken iets beter neerzetten." De gelijkmaker via de kopbal van Wessel Verhaar mag echt fraai genoemd worden. Mark Schuur bracht direct zijn joker in het veld. Bas Mourits zat na een schouderblessure op de bank en had zich zeker zitten verbijten. TOGB ging anders spelen met meer controle en twee schaduwspitsen. Hierdoor kwamen Bas Mourits voor Guus Steerneman en Younes Assaih voor Brandon Sousa binnen de lijnen. Maar eerst zou het tweede doelpunt vallen wat een kopie was van het openingsdoelpunt. Nu was het echter Jay Zandbergen die de hoekschop van Sla tot doelpunt zou promoveren, 2-1. Hierna kwam het kunststukje van Mourits die diep werd aangespeeld en met nog een verdediger op zijn hielen toch wist te scoren.
"Ja, het inzetten van Bas was een gokje", moest ook Mark Schuur na afloop toegeven. "We hebben ook in de eerste helft te weinig energie in deze wedstrijd gestoken. Zo'n tegendoelpunt mag gewoon niet vallen."