Bleiswijk - Na dertig seconden werd een Hoeks doelpunt afgekeurd door scheidsrechter Abdel Afalah uit Bergschenhoek. Hij stond nog in de middencirkel, maar ging af op het vlagsignaal van zijn assistent. Het spelpeil werd gaandeweg de wedstrijd van een bedroevend niveau. Geen moment kreeg je het idee dat je naar een tweedeklas wedstrijd zat te kijken. Van Soccer Boys viel het spelpeil nog te billijken, want de dreigende nacompetitie moet worden ontlopen. Met het nog te spelen programma zal dat erg lastig worden. Ruben van den Bosch kon wegens een liesblessure niet spelen. De historie van de eerste helft herhaalde zich direct na rust. Na dertig seconden lag de bal achter Janssen toen Wilmar Zeelenberg in duidelijke buitenspelpositie de 1-0 binnentikte. Toen zich een tweede buitenspelsituatie na 65 minuten (het was nu ongeveer vijf meter) voordeed en de scheids weer liet doorspelen, kreeg Mats van Ruler de kans de wedstrijd te beslissen. Hij hoefde de bal maar breed te leggen op de meegelopen Wilmar Zeelenberg en Soccer Boys zou op 2-0 gekomen zijn. Maar Van Ruler schoot zelfzuchtig hard naast. Kay van den Bos schoot in het vervolg hoog en droog de gelijkmaker in, 1-1. En negen minuten later werd precies dezelfde situatie nagebootst. Nu was het Jorno Reurink die op links zijn voorzet in de breedte gaf en nu was het Jorn Groothuizen die op identieke manier als Kay ervoor de winnende treffer binnenschoot: 1-2. Met aan weerszijden weinig mogelijkheden meer, kreeg de wedstrijd een winnaar die geen winnaar verdiende zijn einde. Dat was vooral treurig voor Soccer Boys, dat de plaats in de nacompetitie akelig dichtbij ziet komen.