PronkGroep versterkt zich

Bergschenhoek - PronkGroep uit Barendrecht heeft een belangrijke stap gezet in haar ambitie om absolute marktleider te worden op het gebied van een gezond binnenklimaat. De totaalaanbieder van installatie, renovatie en onderhoud voor een comfortabel binnenklimaat heeft Synergia Capital Partners als onafhankelijke investeringspartner aangetrokken en wint hiermee aan slagkracht om haar groeiplannen te realiseren.

PronkGroep is vanaf 2001 in ruim 20 jaar uitgegroeid tot een bekend en betrouwbaar installatiebedrijf met vestigingen in Barendrecht, Bergschenhoek, Amsterdam en Monnickendam. Vanuit deze locaties heeft de binnenklimaatspecialist onder verschillende labels een goede naam opgebouwd en veel langetermijnrelaties. PronkGroep voert bij (eind)klanten, veelal woningcorporaties en vastgoedpartijen, diverse projecten uit. Van aanleg en renovatie tot onderhoud.
René Pronk legt uit waarom de samenwerking met Synergia waardevol is voor PronkGroep. “We zijn een sterk bedrijf met mooie groeiplannen. Elke dag werken we samen aan onze droom om heel Nederland te voorzien van een gezond binnenklimaat. Dit doen we onder meer door bedrijven over te nemen die in waarden -verantwoordelijkheid, kwaliteit, duurzaamheid en transparantie - bij ons passen en qua inhoud bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Zo bouwen we ons sterke concern verder uit. Belangrijk is dat we bij elke overname zorgen dat de eigenheid van het bedrijf behouden blijft. Verder maken we groei mogelijk door elke onderneming optimaal te ondersteunen met centraal geregelde processen. We verbinden ook nieuwe collega’s met bestaande en behouden zo onze familiaire bedrijfscultuur.”
Synergia Capital Partners is een onafhankelijke participatiemaatschappij die sinds 1999 investeert in Nederlandse middelgrote bedrijven in diverse branches. Zo heeft de investeerder succesvolle (internationale) groei gerealiseerd met onder meer Boboli Europe, Condoor Group, Cold Food (Van Dobben en Kwekkeboom), Pokon, Ploeger Oxbo, Life & Mobility en iPort.
René Pronk benadrukt dat er voor bestaande klanten van PronkGroep niets verandert door de samenwerking met Synergia. “Synergia zit als investeerder niet op de stoel van de ondernemer, maar ondersteunt het managementteam bij het realiseren van de strategie en ambities van de groep."