HBR Heren verliezen van koploper Gooische

Berkel en Rodenrijs - Gesterkt door de goede resultaten uit de voorbereiding kreeg Heren 1 steeds meer geloof in de felbegeerde tweede plek in de overgangsklasse. Na opnieuw puntverlies tegen een van de concurrerende ploegen spat die droom uiteen.

Gebrand om een goede wedstrijd te spelen had het eerste mannenteam er de afgelopen weken alles aan gedaan om met een grote groep supporters aan de thuiswedstrijd op Het Hoge Land te verschijnen. Die oproep leek te zijn gehoord. Onder luide aanmoediging begon Berkel ietwat verdedigend aan de strijd tegen de koploper en werd onder druk gezet door de press van de ploeg uit Hilversum. Het lukte Berkel om onder de press uit te spelen en uit een van de eerste kansen van de wedstrijd werd de score door HBR geopend. Na een diepe bal op Jort van Dijk werd de inzet van Niels van Melzen gepareerd, maar de rebound door Teun Mooldijk binnen geschoten. In de fase hierna liet Berkel drie strafcornerkansen onbenut om de score verder uit te bouwen. Het momentum leek aan Berkelse zijde, want Gooische oogde slordig.

Strijd om promotie

Tot diep in het derde kwart kon Berkel op zoek naar de ruimere voorsprong, maar de wedstrijd veranderde in korte tijd van spelbeeld. Via een strafcorner werd het gelijk en niet veel later zelfs 1-2 toen Gooische sterk doorzette over de achterlijn en handig een vrijstaande spits bediende. Een opportunistisch laatste kwart volgde, met veel lange ballen de cirkel in waar niets uit volgde. De ploeg deed er alles aan om nog een gelijkmaker te forceren, maar greep mis.
Bij de groep bleef vooral dat laatste hangen en was men trots dat het tegen de koploper een goede wedstrijd speelde. De andere concurrent om promotieplekken speelde haar wedstrijd niet uit, maar door het puntverlies zal dit gat mogelijk onoverbrugbaar worden. De strijd om promotie zal volgend seizoen worden voortgezet. Dit zullen zij wel moeten doen zonder hoofdcoach Piotr Mazany, die aangegeven heeft dichter bij huis te willen werken en overstapt naar promotieklasser HBS. Ook assistent Sven Pechler stopt en dus moet de club op zoek naar een nieuwe begeleidingsstaf.