Burgemeester op bezoek bij groep O8A De Klipper

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 31 maart kreeg groep O8A van basisschool De Klipper wel heel bijzonder bezoek. Burgemeester Van de Stadt nam brieven, geschreven door de leerlingen van groep 8, in ontvangst.

De leerlingen van groep 8 hebben de afgelopen maand gewerkt aan het thema ‘Buurt’. De leerlingen kregen de opdracht om in een brief gericht aan de burgemeester bekend te maken waarom ze het fijn vinden om in deze gemeente te wonen en daarbij ook nieuwe ideeën aan te geven. Nadat twee leerlingen hun brief hebben voorgelezen zijn alle brieven overhandigd aan de burgemeester. In het kader van het thema ‘Buurt’ hebben de leerlingen ook in groepjes politieke partijen opgericht met speerpunten voor de gemeente Lansingerland. De partij die de meeste stemmen bij de verkiezing in de klas had gekregen, heeft hun visie en ideeën voor een fijne buurt aan de burgemeester gepresenteerd.
De burgemeester heeft uitgebreid antwoord gegeven op interessante vragen van de leerlingen zoals: Wat vindt u het mooiste in deze gemeente? Hoe ziet uw dag als burgemeester eruit? Waarom wilde u burgemeester worden? Hoe is het om burgemeester te zijn? Al met al was het een leerzaam bezoek om nooit meer te vergeten. De burgemeester heeft toegezegd in mei nogmaals langs te komen om een terugkoppeling op de brieven te geven. De leerlingen van groep 8 van basisschool De Klipper kijken hier al erg naar uit!