Politiekids nu ook in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - De politiekids is een project van de politie om basisschoolkinderen samen met hun ouders betrokken te maken bij politiewerk. Nu gaat dit ook van start op de basisschool de Gouden Griffel in Berkel en Rodenrijs. Een groepje kinderen gaat hier samen met de politie zorgen voor een nóg betere omgeving.

Jesper Kooistra

Op basisschool de Gouden Griffel heeft de politie een groepje kinderen uitgekozen om een veiligere omgeving te creëren rond de basisschool. De jonge deelnemers houden zich vooral bezig met de wat laagdrempelige acties van de politie. Zo mogen de kinderen met een laserpistool de snelheid van auto's controleren en delen ze preventie- en promotiemateriaal uit. Wijkagent Annemieke ging samen met twee andere agenten en handhaver op bezoek bij de basisschool.

Naar het bureau

Annemieke vertelt over de activiteiten die voor de leerlingen op het programma staan.
''Ze komen binnenkort naar het politiebureau waar we wat oefeningen gaan doen. Daarnaast bespreken we met de kinderen wat we de komende tijd allemaal gaan doen.'' Zo mogen de kinderen helpen rondom de basisschool om voor een veiliger omgeving te zorgen. Ook krijgen kinderen een spuitbus om hondendrollen die niet zijn opgeruimd te bespuiten; in de avond geven deze drollen licht. Een ander onderdeel van de training is een fitheidstest waarbij de kinderen leren waarom conditie belangrijk is en hoe het in het politiewerk kan helpen.
Annemieke heeft zin in de aankomende periode en wat het gaat brengen: ''Er staat voor de kinderen een aantal leuke dingen op de agenda, uiteraard als de coronamaatregelen het toelaten".