Wat een gezelligheid zaterdagmiddag in het centrum van Berkel en Rodenrijs waar niet alleen de winkels maar ook een aantal horecagelegenheden geopend was. Alleen maar blije gezichten. Eindelijk je vrienden ontmoeten of samen genieten van koffie met gebak.
Dat je er niet alleen jezelf een plezier mee deed, maar ook de horecaondernemers met deze actie steunde, was voor velen een extra stimulans om zich bij de anderen te voegen.
Je zag ook mensen die alleen maar rondkeken. Ze vergaapten zich aan de drukte op het Plein en in de Kerkstraat. Sommigen vroegen zich af of die drukte wel zo verstandig was nu de omikron-variant zo snel om zich heen slaat. Wat onverstandig van deze mensen, werd er gezegd.
Anderen waren van mening dat het veel verstandiger is de horeca gewoon te openen. Dit kan op afspraak, met zitplaatsen en dus veilig. Dat is beter dan tijdens een actiedag allemaal als haringen in een ton naast elkaar te staan.
Zoveel mensen, zoveel meningen.
Wat voor mij duidelijk naar voren kwam, was de wilskracht van de winkeliers en zeker ook de horecaondernemers. Zoveel zorgen, zoveel leed en dan je gasten in een paar uur tijd - en soms improviserend - met een glimlach op het gezicht zoveel plezier schenken. Chapeau!

Annette Docter