Hun grootste droom is 'zelfstandig wonen'

Delfgauw/Lansingerland - Tien jongvolwassenen met een verstandelijke beperking zijn hard op weg om hun droom om “zelfstandig" te wonen in HOF Delfgauw te verwezenlijken. Ook u kunt hen daarbij helpen.

HOF Delfgauw is een onderdeel van de Stichting House Of Friends Delfgauw (HOF Delfgauw). HOF Delfgauw is het project dat ouders hebben opgestart om een innovatief zorg- en woonproject voor hun jongvolwassen kinderen met een verstandelijke beperking te realiseren in Delfgauw.
"Momenteel is de verbouwing in volle gang en wij verwachten dat onze kinderen per september 2022 het huis zullen kunnen betrekken", vertelt één van de ouders. "HOF Delfgauw is de naam van dit toekomstige (t)huis dat passend, veilig en attractief is voor onze kinderen. Het initiatief is gestart door ons als ouders die nauw betrokken bij dit project zijn en zullen blijven."

Harmonie

"De kern van ons project is dat wij ervoor willen zorgen dat onze kinderen in harmonie kunnen samenwonen met leeftijdsgenoten van gemengde samenstelling en beperking in een zo ‘normaal’ mogelijke huiselijke omgeving."
HOF Delfgauw zal bestaan uit 10 appartementen met elk een woon/slaapruimte, keukentje en badkamer, een grote gezamenlijke woonkamer en keuken, een invalidentoilet, wasruimte en een game-/fitnesskamer, kantoor en slaapkamer voor de begeleiding, een tuin rond om het huis en een garagebox voor fietsen en andere spullen.
De toekomstige bewoners betalen zelf de inrichting van hun eigen appartement en zijn volledig vrij in de keuze voor hun inrichting.

Steun

"Wij hebben u nodig en hopen op donaties voor de inrichting van de gezamenlijke ruimtes, zoals de gemeenschappelijke woonkamer en keuken, de gangen, de wasruimte en de tuin", roepen de ouders en hun kinderen op.
Deze kosten zijn voor rekening van Stichting HOF Delfgauw. Donaties zijn van harte welkom. RSIN: Het nummer van de Stichting HOF Delfgauw is 860102634. ANBI Status: ANBI Status is verleend per 1 januari 2020.
Informatie: https://www.hofdelfgauw.nl/.