Wij zijn Picasso. Wie ben jij?

Zoetermeer - Het Picasso Lyceum is een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium+ (inclusief filosofie en strategie) in Zoetermeer. Op het Picasso gaat het om verbinden. Verbinden met jezelf, met elkaar, met je omgeving én met de digitale wereld. Zo ben jij straks klaar om de volgende stap te zetten naar een succesvolle toekomst.

Iedereen krijgt een eigen coach. In leerjaar 1 en 2 spreek je die wekelijks. Wel fijn om samen je talenten te ontdekken en te bespreken waar je naartoe wilt groeien. Ook in de verlengde brugklas. Daar stemmen we het onderwijs op af. Zo is jouw schooltijd leuker en passender.
De vaklessen worden gegeven op de verschillende domeinen. Zo is er een domein Exact, Mens en Maatschappij, Talen, Kunst, Sport en ICT. Elk domein heeft een eigen plek in de school met vaklokalen rond een grote leerruimte. Hier kun je ook buiten de les werken onder begeleiding van een domeincoach. Als je even in alle rust wilt werken kan dat op het stiltedomein.

Fijne sfeer

Na de lessen is er ook van alles te beleven, zoals het schooltoneel, de leerlingenraad, schoolband, techniekcommissie, open podia, buitenlandreizen, excursies en sportdagen. Maar ook TOPklassen Kunst, Sport, ICT en Science. Eén middag per week werk je dan samen met andere leerlingen met dezelfde interesses. Zo leer je ook leerlingen uit andere klassen kennen. Dit zorgt voor de gezellige sfeer waar de school om bekend staat.
Met onder andere Picasso Lezingen, pre-HBO of pre-University en projecten, wordt de verbinding met het vervolgonderwijs en bedrijven gezocht. Zo weten ze zeker dat wat je bij Picasso leert ertoe doet en aansluit op wat jij straks nodig hebt.
Ook wordt de digitale wereld omarmd en gecombineerd met papieren leer- en werkboeken. In de les werk je met je eigen laptop. De lesstof, planning en voortgang staan in je digitale leeromgeving. Zo ontdek je hoe je het liefste werkt en leert, digitaal of met boeken. Voor veel kinderen het beste van beide werelden.

Ben je benieuwd geworden naar deze school? Kom dan snel kennismaken. Wanneer dat kan lees je op de website www.picasso-lyceum.nl.