VIP NetwerkCafé

Lansingerland - Wie zich vrijwillig inzet voor een ander, verdient het dat een organisatie goed met die inzet omgaat. In het volgende VIP NetwerkCafé, op 10 februari, wordt een methodiek besproken die helpt bij het maken of verbeteren van je vrijwilligersbeleid.

Het VIP NetwerkCafé is een plek waar bestuurders en coördinatoren van maatschappelijke organisaties en verenigingen elkaar ontmoeten. Er is altijd een centraal thema. Deze keer is dat: vrijwilligerswerk goed geregeld.
De avond wordt gestart met een kennismaking en een blik op wat er bij de deelnemende organisaties speelt. Daarna is er aandacht voor de methode goed geregeld. Deze praktische manier van werken helpt organisaties om een quickscan van hun vrijwilligersbeleid te maken en te verbeteren. Deelnemers krijgen hier vooraf digitaal toegang toe. Na afloop is er gelegenheid om nog even met elkaar door te praten. Vanwege corona is deze bijeenkomst (vooralsnog) via Teams.

Online en op papier

De methodiek Vrijwillige Inzet Goed Geregeld is er voor álle organisaties die met vrijwilligers werken. Het is een online instrument maar er kan ook gewerkt worden met een papieren vragenlijst. De zelfevaluatie geeft de gebruikers praktische handvatten. Zo kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties doen waar ze goed in zijn: de samenleving mooier maken! De zelfevaluatie geeft verbetermogelijkheden en vergroot daarmee het werkplezier en de tevredenheid van vrijwilligers; betrokkenheid bij het doel en de organisatie neemt toe.
Ook kan je organisatie het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behalen, maar dat is geen voorwaarde om het instrument te gebruiken. Het VIP Lansingerland is gecertificeerd als goed geregeld adviseur en kan daardoor de methode gratis aanbieden aan organisaties in Lansingerland.
De zelfevaluatie is een toegankelijke vragenlijst met compacte vragen. Het biedt een kapstok die zowel digitaal als op papier te gebruiken is. Kleine organisaties kunnen een verkorte lijst gebruiken. In de digitale versie kunnen bestanden geüpload worden.

Aanmelden

Het Vrijwilligers Informatie Punt - VIP Lansingerland is het centrale punt voor vrijwilligerswerk in Lansingerland. Organisaties kunnen zich aanmelden via info@viplansingerland.nl of telefonisch 010 - 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk is te vinden op www.viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.