Help, waarom krijg ik rimpels en hoe te voorkomen

Berkel en Rodenrijs - Sommige mensen lijken rimpelloos te blijven, terwijl anderen zich actief bezighouden met het verminderen van rimpels. Onze erfelijke aanleg bepaalt voor een groot deel hoe we er later uitzien en speelt een rol bij het ontstaan van rimpels. Het is echter zo dat we ook zelf invloed hebben op de toestand van onze huid. Huidinstituut Salon Sirène legt uit hoe jij rimpels kunt verminderen of voorkomen.

Iedere dag word je iets ouder, en je huid dus ook. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid steeds slapper en ontstaan er rimpels. Er zijn verschillende fases van huidveroudering. Vanaf het 18de levensjaar produceert ieders lichaam steeds minder hyaluronzuur. Deze stof fungeert als een soort magneet voor water, belangrijk voor het opvullen van de huid. Vanaf het 30ste levensjaar neemt de productie van collageen en elastine vezels langzaam af. De huid wordt minder strak, dunner en tegelijkertijd slapper. Wordt de huid daarnaast veelvuldig blootgesteld aan de zon, of bijvoorbeeld een zonnebank, dan wordt dit effect versterkt. In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven met rimpels te maken, we kunnen alleen niet vaststellen wanneer precies.

Zichtbaar

Fijne lijntjes en rimpels zullen op verschillende plekken verschijnen. De eerste ontstaan vaak de ooghoeken, de zogenoemde kraaienpootjes en lachrimpels. De eerstvolgende rimpeltjes zijn vaak de horizontale lijntjes op je voorhoofd, dan verticale lijntjes tussen je wenkbrauwen en fijne lijntjes op je wangen, en op den duur vormen diepere rimpels tussen je neus en mond. Hieronder een kleine uitleg:
Rimpels verminderen is lastiger dan ze voorkomen. De huid gezond houden is uiteraard heel belangrijk in de strijd tegen rimpels. Daarnaast hebben studies aangetoond dat een aantal leefregels helpt om de huidveroudering tegen te gaan en daarmee het ontstaan van rimpels te helpen voorkomen. Denk aan bescherming tegen de zon, beperken alcoholgebruik, stoppen met roken, voldoende beweging, gezonde en gevarieerde voeding.
Effectief rimpels verminderen is mogelijk wanneer je weet met welk type rimpel je te maken hebt. Fijne lijntjes zijn prima te behandelen met hydraterende producten op basis van een krachtige plant stamcel extract. Wil je diepere rimpels verminderen? Dan heb je een krachtigere formule nodig.

Wil je meer weten, neem dan contact op met Bianca van Huidinstituut Salon Sirène via info@salonsirene.nl of bel 06 15884272.