Marnix Gymnasium: kleinschalig met veel aandacht voor jou!

Rotterdam - Hoe kies je nu de juiste middelbare school? Ga je voor lekker dichtbij of voor een speciale manier van lesgeven? Het belangrijkste is toch, dat je je thuis voelt op je nieuwe school.

Bloem (klas 1): "Ik zag mezelf er al helemaal rondlopen. Het voelt zo vertrouwd hier!"
Sommige leerlingen kennen de school al vanuit groep 8. Max (klas 1): "Ik heb op het pregymnasium gezeten en dat was heel fijn".

Goede begeleiding

Het Marnix Gymnasium is een kleinschalige school waar je goed wordt begeleid.
Ilyas: "De leraren leggen hier heel goed uit, je mag fouten maken en ze steunen je echt!"
Binnen de mentorlessen wordt veel aandacht besteed aan ‘leren leren’ en aan sociale thema’s. Alle leerlingen presenteren een colloquium, een plan van aanpak waarin ze zelf vertellen hoe het schooljaar gaan doorlopen. Dit presenteren ze aan hun mentor en aan hun ouders. Ze tonen hiermee eigenaarschap en leiderschap over hun eigen leerproces.
Hilde Groenendijk, afdelingsleider onderbouw op het Marnix Gymnasium, verwoordt het als volgt: "Een hoog IQ gaat soms samen met perfectionisme en faalangst. Terwijl het juist zo belangrijk is om te durven falen, iets te doen wat buiten het bekende ligt, daar word je zelfverzekerd van. Het liefst wil ik de leerlingen helpen van een fixed mindset (‘ik kan iets goed of slecht’) naar een growth mindset (‘ik kan steeds beter worden’). Daarbij luister ik graag naar ouders, zij zijn de echte experts inzake hun kind!"