Kinder- en Jeugdkoor Young Voices

Lansingerland – Young Voices is weer begonnen! Elke dinsdag voor alle jongens en meisjes uit Lansingerland. Dus wil je keigoed leren zingen, kom naar de Ark, Oranjestraat 2, Berkel en Rodenrijs: Kinderkoor 1 (5-9 jaar) 15.45-17.00 uur, Kinderkoor 2 (10-14 jaar): 15.45-17.30 uur, Jeugdkoor (14 jaar en ouder) 19.15-21.15 uur Kom gerust een keer langs, de eerste drie repetities om te kijken of het bevalt zijn altijd gratis! Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.youngvoices.eu of bel 06 - 42301734. Meld je aan, want wat is nu mooier dan weer samen vrolijk zingen na alle restricties! Uiteraard houdt het koor en begeleiding zich aan alle geldende coronaregels.

Word jij Gespreksmaatje?

Lansingerland - Ben jij een liefhebber van verhalen, van ervaringen van mensen? Verhalen over hoe zij hun leven geleefd hebben en waar ze nu mee te maken hebben? Welzijn is op zoek naar gespreksmaatjes voor mensen van 50 jaar en ouder die graag met iemand willen delen wat hen bezig houdt. Een keer per veertien dagen bezoek je hen op een dag die jullie samen bepalen. Soms is de reden dat mensen zelf geen netwerk hebben. Of dat de omgeving weinig tijd/ aandacht heeft, soms omdat het ook wel eens fijn is om met een veilige vertrouwde vreemde te praten. Als gespreksmaatje krijg je in een kleine scholing wat extra handvatten mee om een gesprek wat meer diepgang te geven en worden gespreksvaardigheden geoefend met elkaar. Daarna komen de maatjes periodiek bij elkaar om als groep te leren en elkaar te inspireren. Informatie: Maria Boersma (mariaboersma6@gmail.com, tel. 06-86868596), Cora Hensems, vrijwillig coördinator (corahensems@gmail.com) of Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 522 55 45.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 010 – 522 55 45 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Info: www.buurtbemiddelinglansingerland.nl .

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 - 20265282, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.