Het Groene Lyceum: voor ondernemers van de toekomst!

Bleiswijk - Heb je een theoretische/gemengde leerweg / havo denk- en leerniveau? Op Het Groene Lyceum leer je niet alleen met je hoofd, maar ook met je handen. Het is dé leerroute voor jou als je ondernemend, nieuwsgierig, zelfstandig en sociaal vaardig bent. Je zit immers niet alleen met je neus in de boeken maar bent ook graag ondernemend en praktisch bezig.

Je werkt op Het Groene Lyceum op een gemengde leerweg/havo denk- en leerniveau. Je krijgt theorievakken en beroepsgerichte vakken die te maken hebben met techniek, ict, economie, management, voeding, recreatie, zorg en milieu in de groene sector. Via beroepsgerichte stages word je uitstekend voorbereid op het hbo.

Internationaal

De groene sector is sterk internationaal gericht. Daarom krijg je Cambridge Engels op hoog niveau, bezoek je Brussel en Straatsburg (EPAS project) waar veel beleid wordt gemaakt en leer je van en met exportbedrijven.

Versneld je vmbo én mbo4

De opleiding Het Groene Lyceum (HGL) duurt zes jaar en je mag het zelfs proberen in vijf jaar. Je hebt dan versneld een vmbo-diploma, een mbo4-diploma en een uitstekende voorbereiding op een hbo-opleiding in je zak. Onderzoek wijst uit dat HGL-studenten het beter doen in het hbo.
Bij voldoende belangstelling biedt HGL meerdere mbo-examenrichtingen, waarmee je nog elke specialisatie kunt kiezen die bij jou past (zie Lentiz mbo Oostland).