Taal centraal - debatteren op Melanchthon Bergschenhoek

Bergschenhoek - Het debatteam van Melanchthon Bergschenhoek heeft deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap debatteren. Voor het eerst in bijna twee jaar mochten de leerlingen eindelijk weer samen op pad om ‘live’ met elkaar in debat te gaan.

Er namen dertig scholen aan het NK debatteren deel. Parallel aan elkaar vonden er twee wedstrijden plaats.
De eerste was het Hogerhuisdebat, waarin de deelnemers twee stellingen moesten verdedigen: de overheid moet eerstejaarsstudenten gratis huisvesten en de stelling dat alle taalregels moeten worden afgeschaft. Het team van Melanchthon Bergschenhoek deed het fantastisch door twee van de drie debatrondes te winnen.
Bij de andere wedstrijd hielden de leerlingen een troublespeech. Ze moesten in een zogenaamde persconferentie de bevolking van Nederland proberen te overtuigen dat het goed was dat zij miljoenen hadden verdiend aan de verkoop van onbruikbare mondkapjes. Originaliteit werd beloond en als de jury hardop moest lachen, wist je dat je verzekerd was van punten. De leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek deden het ontzettend goed en een van hun speechers is zelfs door naar de finale!
Twee weken na het NK stond de volgende wedstrijd alweer op het programma. Door aangescherpte maatregelen vond deze wedstrijd wel online plaats. Dit Beneluxdebat is een competitievorm met een aantal wedstrijden in een jaar en het format is een mix tussen het Hoger- en Lagerhuisdebat. Ook hier straalde het plezier van het team uit Bergschenhoek af en met resultaat: de tweede plaats!