Bergschenhoek - Het sociaal café Ontmoet! is een mooie en warme ontmoetingsplek. Hier werken Welzijn Lansingerland en de Bibliotheek Oostland samen. Welzijn Lansingerland organiseert er leuke activiteiten. Ook is Ontmoet! een gezellig inlooppunt voor mensen die even een bakkie willen doen of even rustig willen werken / lezen.
Barvrijwilligers zijn het visitekaartje van het sociaal café. Ze spreken bezoekers, zorgen voor een drankje, het afrekenen en verwijzen als er vragen zijn. Werken als barvrijwilliger is leuk. Vrijwilligers komen terecht in een leuke en gezellige vrijwilligersgroep. Twee maal per jaar is er een werkoverleg en daarnaast zijn er voor (bar)vrijwilligers ook gezellige bijeenkomsten. Als het druk is staan barvrijwilligers met z’n tweeën achter de bar. Op rustigere momenten werken ze alleen, maar er is altijd een andere vrijwilliger of beroepskracht in Ontmoet! aanwezig.
De barvrijwilligers vormen met elkaar een leuke vrijwilligersgroep. Er zijn mensen van allerlei leeftijden en achtergronden die het leuk vinden om dit werk te doen. Zo leren barvrijwilligers mensen kennen en door het werk zorgen ze ervoor dat het sociaal café een mooie gastvrije plek voor inwoners van Lansingerland is. Barvrijwilligers kunnen kiezen voor inzet op vaste dagdelen maar ook flexibele inroostering kan. Er zijn zowel overdag als ’s avonds barvrijwilligers nodig.
Spreekt het aan om ook barvrijwilliger in Ontmoet! te worden? Reageer op deze oproep via info@viplansingerland.nl. Geïnteresseerden worden hierna door Cathy, vrijwillig coördinator bar in Ontmoet!, uitgenodigd om een keer een kopje koffie te komen drinken.