Ambitieuze Mahtab droomt van een mooie toekomst

Bergschenhoek - Mahtab Deliri is 42 jaar en woont sinds 2014 samen haar man in Nederland. Ze is vrijwilliger bij Welzijn Lansingerland en werkt daarnaast hard aan het waarmaken van haar droom: een succesvol Iraanse eetgelegenheid oprichten. Ze houdt namelijk enorm van het koken van Iraanse gerechten en bakt de mooiste taarten met een Iraans tintje.

Laura Dofferhoff

De gerechten van Mahtab hebben niet voor niets die Iraanse twist, Mahtab is namelijk geboren in Iran. Toen ze 18 jaar was heeft zij daar toelatingsexamen gedaan voor de universiteit. Ze heeft een jaar lang gestudeerd en is daarna gaan werken als secretaresse en tandartsassistente. Ze woont nu ruim zeven jaar in Bergschenhoek. Toen Mahtab met haar gezin naar Nederland kwam heeft ze een inburgeringscursus gevolgd en nu leert ze de Nederlandse taal. Verder werkt ze twee dagen per week bij de dagopvang in Hergenborch in Berkel en Rodenrijs. Hier helpt ze de cliënten én verzorgt ze de lunch. Dat vindt ze het allerleukst om te doen: mensen verwennen met lekker eten.

Iraanse taarten

Ze heeft zich gespecialiseerd in de Iraanse keuken. Zo heeft Mahtab in Iran verschillende cursussen gevolgd in het maken van taarten en daar is ze dan ook erg goed in geworden. Ze maakt taarten met vanille-, red velvet- of chocoladesmaak en versiert deze vervolgens prachtig in allerlei kleuren met fondant of marsepein. “Het grote verschil met de Nederlandse taarten is de smaak. Iraanse taarten zijn vaak met kardemon, saffraan en rooswater gemaakt. Dit geeft het gebak een unieke smaak. Ook is de taart relatief gezond doordat er minder suiker in zit.”
Met haar man heeft Mahtab een mooie toekomst voor ogen. “Samen willen we graag een restaurant beginnen. Zodat alle mensen kunnen proeven van al het lekkers dat de Iraanse keuken te bieden heeft.” Haar man heeft nu een vaste baan, maar zodra Mahtabs bedrijfje goed gaat lopen wil hij graag samen met zijn vrouw het bedrijfje runnen. “We willen graag beginnen met een website waar de mensen bij ons eten en gebak kunnen bestellen. Daarna kunnen we dan misschien een winkeltje beginnen in Berkel dat dan, hopelijk, later kan uitgroeien tot restaurant.” Op dit moment heeft Mahtab al een Instagramaccount en een Facebookpagina waar mensen haar baksels en gerechten kunnen bestellen: @mahtabs.kitchen.

Wie wil haar helpen?

Mahtab en haar man hebben grote dromen en veel ambitie. De plannen liggen al klaar. Alleen de uitvoering is nog moeilijk. De keuken van Mahtab is te klein om alle bestellingen aan te kunnen, daarom is ze op zoek naar een externe locatie. “Als ik drie bestellingen krijg is onze keuken helaas te klein. Ik zoek een keuken met een grotere oven, waar ik genoeg ruimte heb voor al mijn taarten.” Ook de taal is nog een moeilijk puntje, beiden zijn hard de taal aan het leren, maar dat is nog best lastig. Daarom hierbij een oproepje: momenteel krijgt Mahtab al verschillende opdrachten voor de heerlijke taarten en maaltijden. Ze wil haar bedrijfje verder uit gaan breiden, maar weet zelf onvoldoende hoe dit in Nederland gaat en wil daar graag hulp bij. Wie kan haar helpen?
Als u Mahtab kunt helpen, of een externe locatie weet waar zij van de keuken gebruik kunt maken kunt u haar bereiken via haar mailadres m.deliri1@gmail.com.