Gedeelde eerste plek na winst HBR dames

Berkel en Rodenrijs - Het eerste damesteam van Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs heeft de eerste seizoenshelft overtuigend afgesloten. In de laatste vijf wedstrijden werd maximaal resultaat behaald. En tussendoor plaatste het team zich voor de volgende ronde van de Silver Cup. Maar niet alleen de resultaten zijn goed: het spelbeeld wordt ook dominanter en er is scorend vermogen.

HBR kent dit seizoen een krappe selectie, waarbij speelsters uit Dames 2 of uit de jeugd regelmatig invallen. Tot nu toe pakt dit positief uit: zij kunnen mee en versterken het team. Zondag 28 november kwam middenmotor Pollux op bezoek en was het belangrijk te winnen om de minimale verschillen in de top van de poule te behouden. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd met kansen aan beide kanten. In het eerste kwart kwam Berkel op een 1-0 voorsprong na een velddoelpunt van Renske Verstegen. In een open tweede kwart kreeg Pollux meer grip op de wedstrijd.

Overwinning veilig

Na rust kantelde dit beeld en wist HBR door te drukken. Na een sterke actie scoorde Lisanne Wicklert de 2-0. De ruimtes werden groter en Pollux nam meer risico. Tina Hanemaaijer was alert en onderscherpte een slordige pass van de tegenstander uit Vlaardingen. Zij had vrij spel en kon de bal in het doel slaan. Vlak voor tijd werd het nog 3-1, maar toen was de overwinning al veilig.
Na de winterstop gaan hoogstwaarschijnlijk vier teams uitmaken wie er op de felbegeerde bovenste twee plekken uitkomen. HBR is daar één van en staat gedeeld eerste op twee punten afstand van de nummer vier.