Oostland Poëzie stelt culturele avonden uit

Bleiswijk - Het enthousiasme onder de deelnemende dichters en singer-songwriters was, net als de belangstelling van het publiek, groot. Edoch. De voor woensdagavond 22 december in ontmoetingscentrum De Leeuwerik in Bleiswijk door Oostland Poëzie georganiseerde theatervoorstelling is - gedwongen door de nieuwe coronamaatregelen - uitgesteld.

Inmiddels wordt er door de organiserende dichterskring met leden uit de regio Oostland naar een nieuwe datum van de muzikale culturele poëzieavond gezocht. Naar alle waarschijnlijkheid volgt in het voorjaar van 2022 de herkansing.
In het kader van het verbinden van diverse culturen in Lansingerland zouden er tijdens de uitgestelde poëzieavond in De Leeuwerik ook dichters en singer-songwriters met een migratieachtergrond voordragen en optreden.

Kerstgedachte

Daarnaast stond de voorstelling in het teken van 'een knipoog naar de kerstgedachte'. Inwoners met een migratieachtergrond zouden vertellen wat kerstmis voor hun cultuur betekent en hoe zij dit vieren.
De voor maandag 20 december in Theater CulturA in Nootdorp geplande muzikale culturele poëzieavond is om dezelfde reden eveneens uitgesteld. Ook deze voorstelling wordt wellicht in het voorjaar ingehaald.
Of de literaire lunch op zondag 30 januari (Week van de Poëzie) in De Buitentuin van Muller & Co in Berkel en Rodenrijs doorgaat, is na de introductie en opmars van de omikronvariant van het coronavirus uitermate twijfelachtig. Voor de zekerheid wordt er door betrokkenen inmiddels al wel naar een nieuwe datum gezocht.

Gedichtenbundel

Het project van Oostland Poëzie waarbij 25 poëten uit Oostland een bijdrage aan een gedichtenbundel leveren, gaat wel door. Het streven van de vier maanden geleden opgerichte dichterskring is om de bundel aan het einde van het voorjaar van 2022 aan de inwoners van de regio Oostland te presenteren.