Bleiswijk - Het eerste team van Korfbalvereniging Weidevogels kende een droomstart van het zaalseizoen. In de eerste thuiswedstrijd die het publiek via een livestream kon volgen, wonnen de Bleiswijkers van het bekende Vitesse uit Barendrecht. Net als bij de eerdere ontmoetingen tussen Weidevogels en Vitesse maakten de ploegen het elkaar niet gemakkelijk. Na een gelijk opgaande start kwam Vitesse voor het eerst twee doelpunten voor, maar dat zette Weidevogels al snel weer recht. Vervolgens nam de thuisploeg het heft in handen en sloeg een gat van vier doelpunten. Het lukte de Bleiswijkers echter niet om dat verschil vast te houden, waardoor de ploegen gingen rusten met een 9-8 stand.
In de tweede helft kwam Weidevogels opnieuw op drie doelpunten voorsprong, maar Vitesse liet hen niet verder uitlopen. Toch lukte het de thuisploeg om aan de goede kant van de score te blijven en de 20-18 overwinning veilig te stellen. “We hebben Vitesse goed geanalyseerd en hier een plan voor bedacht”, vertelt hoofdcoach Peter de Waard. “Het tactische plan werkte goed, we scoorden gemakkelijk over verschillende schijven en het zat verdedigend goed in elkaar.” De coach prijst ook de discipline van zijn team. “Door geduldig en in functie te spelen hebben we het beste in elkaar naar boven gehaald. Dat was nodig om de wedstrijd winnend af te sluiten.”
Door de nieuwe coronamaatregelen is het nog onduidelijk wanneer Weidevogels 1 de goede start een vervolg kan geven. Het KNKV beslist deze week over de voortzetting van de zaalcompetitie.