Makkelijker doneren aan hospice met QR-code

Bergschenhoek - De afgelopen jaren was het gebruikelijk dat de Vrienden van Hospice Lansingerland aan het eind van het jaar een loterij hielden om geld in te zamelen voor het hospice. Als gevolg van de corona-pandemie is er ook dit jaar geen loterij. Voor wie toch een bijdrage wil geven aan het hospice bestaat de mogelijkheid via een QR-code geld te geven.

De loterij die in 2019 voor het laatst werd gehouden was altijd een groot succes. Zowel voor het hospice als voor de kopers van de loten die als leuke bijkomstigheid mooie prijzen konden winnen. Prijzen die meestal mogelijk werden gemaakt door winkeliers en bedrijven in Lansingerland en omgeving. En bij het hospice was men blij met de opbrengst van de loterij.
Voor het hospice is een donatie, hoe klein of groot ook, van grote waarde. Daarom is nagedacht over een manier waarop men gemakkelijk een donatie kan doen. Er is voor het hospice een QR-code ontwikkeld. Deze code is afgedrukt in een mooie nieuwe flyer die bij veel winkeliers in heel Lansingerland beschikbaar is. Neem er eentje mee, en doneer. Ook kan een bijdrage via de QR-code bij dit artikel worden geschonken.

Actie

De winkeliers werken graag mee aan deze actie en leggen de flyer graag bij de kassa neer of geven deze aan de klanten mee. Meerdere winkeliers lieten weten dat zij daarnaast zelf ook een leuke bijdrage aan het hospice leveren. Zo doneert Dennis Blom van Zoet! in Berkel Centrum aan het hospice een deel van de opbrengst van de ambachtelijke bonbons die in de week van 6 tot en met 10 december bij het gekocht worden. Ook andere winkeliers doneren een bedrag of doen mee aan de actie door in natura een bijdrage aan het hospice te leveren.
Het hospice is blij met deze hartverwarmende actie en hoopt dat velen de flyers uit de winkels meenemen en een donatie doen.