Dick Boereboom: "Zonder publiek lijkt het nergens op"

BVCB en RVVH doen het jaargetijde alle eer aan

Bergschenhoek - Het zullen waarschijnlijk de laatste wapenfeiten zijn voor het jaar 2021. De tweekamp tussen het bezoekende RVVH en BVCB was eigenlijk een 'afloper' van de eerste orde. Reuk nog smaak op het Bergschenhoekse sportpark De Sporthoek waar uiteindelijk de gasten uit Ridderkerk verdiend met de winst, 0-2, naar huis gingen. BVCB bleef met een kater achter en is in het rechterrijtje van de zaterdag eerste klasse beland.

Rien Kuyvenhoven

Guur, nat, geen toeschouwers en slecht voetbal van beide teams. Het waren de ingrediënten die de paar aanwezige bestuurders en vrijwilligers deze zaterdagmiddag voorgeschoteld kregen. Ook een leek weet dat zo'n wedstrijd nooit boeiend kan worden hoe graag je ook anders zou willen.
BVCB - trainer Dick Boereboom mocht na afloop dan wel verkondigen dat er deze middag twee goede ploegen met een hoog baltempo aan het werk waren geweest, het was een optimistische constatering van de oefenmeester van de BVCB-ers die misschien wel iets meer verdiend hadden dan de nederlaag. Wat duidelijk in de eerste vijfenveertig minuten waarneembaar was, was het betere veldspel van de Ridderkerkers die al in de beginfase twee goede mogelijkheden kregen. De kansen van Brandon Köneman en Sanzio Dieterich werden beide keren door BVCB-doelman Wesley van der Molen goed verwerkt. Enkele minuten later moest de thuisdoelman opnieuw handelend optreden bij een doelpoging van Papito Dragon. Het was niet helemaal tegen de verhouding in dat juist Brandon Köneman, de voetballer die al jaren de RVVHH-ers op sleeptouw neemt, even voor rust voor de verdiende 0-1 kon zorgen toen hij diep aangespeeld werd en na een schot ook Van der Molen kansloos liet door de bal in de verste hoek te plaatsen, 0-1.
Dick Boereboom analyseerde die eerste fase van de wedstrijd als volgt: "Onze aanvallen verzandden voor de goal in het niet. Bij RVVH loopt kwaliteit en daar moeten wij durf en werklust tegenover stellen. Dat ging in die fase van de wedstrijd tot een bepaalde hoogte best goed." Al moet vermeld worden dat de gasten het defensief goed voor elkaar hadden, waardoor zich voor de Hoeksenaren weinig doelrijpe kansen voordeden. Aanvallend dus een onvoldoende voor de thuisclub. Deels door de goede opstelling van de afweer van RVVH en voor een ander deel doordat de aanval van BVCB daar niet het juiste antwoord op had.

Soms een acht, soms een vijf

De tweede helft leek er in eerste instantie sprake te zijn van een ommekeer. Maar achtereenvolgens lukte het Jeremy de Hoog en Rob Rutten niet de kansen af te maken en ook een afstandsschot van De Hoog trof geen doel. Rob Rutten zag daarna nog een doelpoging door doelman Kristijan Nicolic tot hoekschop verwerkt. Het bleef al met al een wedstrijd waarin RVVH het middenveld in handen had en de thuisclub het te veel in lange ballen naar voren zocht. Een kolfje naar de hand van de verdedigers van RVVHH die zonder veel moeite de nul wisten te handhaven en op hun lauweren konden gaan rusten toen Stevie Soares de 0-2 op het scorebord zette na een uitval over links.
"We hadden deze eerste seizoenhelft beter willen afsluiten en niet in het linker rijtje willen staan", zei Boereboom na afloop, er vanuit gaande dat het de laatste wedstrijd van dit jaar was. "Ik neem aan dat de KNVB niet zal besluiten dat we zonder te trainen toch wedstrijden moeten spelen. RVVH heeft een goede ploeg. Misschien hebben wij te veel spelers die soms een acht halen en de volgende keer een vijf. Dan liggen winst of verlies dicht bij elkaar. Natuurlijk was ook de entourage niet optimaal. Je doet je best en voetbalt ook voor de toeschouwers. Laten we de competitie dan maar voorlopig uitstellen. Want in deze situatie lijkt het nergens op."