Hoog Spaans bezoek bij HBR

​​​Berkel en Rodenrijs - Bij Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs (HBR) was er op woensdag 24 november hoog bezoek aanwezig voor de jonge hockeyers van de vereniging. Sinterklaas kwam op bezoek om de hockeykunsten van de spelers met verschillende oefeningen te testen.

Jesper Kooistra

Sinterklaas en zijn Pieten daagden de jongste hockeyers van HBR uit mee te doen aan een toernooi. Ook kregen de spelertjes een speciale Pietentraining.
Sinterklaas had voor deze gelegenheid twee speciale Pieten uitgekozen om hem deze dag te assisteren: de Pushpiet en de Dribble-Piet.
De Pietentraining bestond uit een hockeyslalomparcours waarbij de hockeyers om cadeautjes heen moesten slalommen. Een ander onderdeel was het balanceren van een mandarijn of cadeau op de hockeystick. Hierbij moesten de kinderen zo rustig mogelijk van de ene kant naar de andere kant van het veld heen en weer lopen. Een laatste onderdeel was het klassieke zaklopen waarbij kinderen tegen elkaar naar de overkant racete.
Dit leidde tot enthousiasme bij de kinderen die zich wilden bewijzen aan Sinterklaas die er duidelijk van onder de indruk was.
Hij vertelde De Heraut dat hij blij was om zoveel Pieten in opleiding weer in het echt te mogen zien. Want de oefeningen tijdens de trainingen waren via beelden online te zien, maar moeilijk door hem te volgen.
De oefeningen waren niet voor niets, want de kinderen vertrokken met een Pietendiploma naar huis. Als bonus kregen ze nog wat lekkers mee.