Onvergetelijke ervaring in de natuur

Bergschenhoek - Stichting Plezierrivier de Rotte en De Stad Uit hebben de handen ineen geslagen voor een leerzame dag in de natuur. Bij Outdoor Valley werd op 23 november een activiteitendag georganiseerd voor kinderen van verschillende scholen van Rotterdam.

Jesper Kooistra

Deze dag werd georganiseerd met als doel dat de leerlingen meer over de natuur te weten komen. De leerlingen van de basisscholen komen uit Rotterdam waar de natuur niet om de hoek ligt. Volgens Eric Kortland, mede-organisator, is deze dag enorm belangrijk voor de kinderen: ''Ze komen op deze manier in aanraking met de natuur en krijgen te zien wat de natuur te bieden heeft".
De natuurdag werd rond kwart voor tien geopend door de organisatie en de medewerkers van Outdoor Valley. Hierbij kregen de leerlingen uitleg over wat ze te wachten stond. In de ochtend werden groep 6, 7 en 8 van de Vreewijkschool ontvangen en in de middag was er een programma voor basisscholieren van de Meester Baarsschool.

Watersafari

De leerlingen deden mee aan verschillende activiteiten zoals kanovaren, watersafari of meelopen met de boswachter. Bij het kanovaren gingen de kinderen in groepjes van drie de kano in. Vervolgens mochten ze een rondje peddelen rond de plas bij Outdoor Valley. Een andere activiteit was de watersafari. Kinderen gingen in een groepje met twee begeleiders mee om te zien welke diertjes er in de natuur te vinden zijn. Denk aan zoetwatervissen, kevers en kleine insecten. Door ze in een glazen bak met water te doen, konden ze nauwkeurig door de leerlingen bestudeerd worden.
Een andere activiteit was het meelopen met boswachter Dick van Stegeren van Staatsbosbeheer die werkzaam is in het Rottemerengebied. Hij gaf een rondleiding en liet de kinderen nog wat meer van de natuur zien.
Al met al een leerzame en avontuurlijke dag voor deze basisscholieren.