Geslaagde Sinterklaasactie Melanchthon Business School

Bleiswijk - 'Geef aan de Sint… voor een ander kind' is het jaarlijks terugkerend motto van de Sinterklaasactie van de Melanchthon Business School in Bleiswijk. Initiatiefnemer en organisator docent Ageeth van Nugteren kreeg van de Sint het vriendelijke verzoek om weer aan de slag te gaan.

De Sint vroeg haar om bij haar vmbo-leerlingen, mbo-studenten en collega’s digitaal geld in te zamelen om cadeautjes van te kopen. De Goedheiligman weet als geen ander hoe lastig het is om aan voldoende presentjes te komen door vertraagde containerleveringen en het probleem van de niet te openen deur op de stoomboot. Hij kwam overigens persoonlijk op de school langs om zijn cadeaus op te halen. Hij arriveerde in zijn e-boot, want de MBS is een school die duurzaamheid belangrijk vindt. Dit jaar dus niet op zijn zo betrouwbare schimmel Ozosnel, want die was helaas op dat moment nog zoek.
De inzamelingsactie was een succes. Van de opbrengst zijn cadeautjes gekocht en de plaatselijke voedselbank zorgt voor de distributie. Zij weten waar een cadeautje het best op zijn plek is, want het Sinterklaasfeest is er voor alle kinderen en zo leren de leerlingen van de school ondertussen ook nog even dat geven soms mooier is dan ontvangen. En de school kwam alvast in de sfeer van deze gezellige Sinterklaastijd.