Gymnastiek 3B-Sociaal Belang

Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in de Sterrenhal, Wilgenlaan 5a te Berkel en Rodenrijs.Er wordt onder deskundige leiding gesport. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te doen. U bent al lid voor € 16 per jaar en men betaalt € 10,- per maand om mee te doen. Inlichtingen: Els Bross, tel. 06-15290070.

3B-Sociaal belang

Lansingerland - Door de coronamaatregelen heeft het bestuur moeten besluiten de afsluitingsmiddag, die gehouden zou worden op donderdag 9 december, NIET door te laten gaan.

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland richt zich op begeleiding van statushouders bij inburgeren, administratie en welzijn. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen en de inrichting van de woning. Bij het wegwijs raken in de gemeente en woonomgeving maar ook bij het zoeken van een sport of hobby. Wil jij een nieuwkomer helpen een goede start te maken in onze gemeente? Meld je dan aan via nieuwkomers.lansingerland@humanitas.nl of kijk op humanitas.nl/lansingerland.

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffie drinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt samen gekeken naar welke deelnemers bij elkaar passen. Daarna vindt het kennismakingsgesprek plaats, waarbij wordt bekeken of het klikt tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Is dit het geval? Dan start de match. Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Ze kunnen altijd met vragen bij hen terecht. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of stuur een email naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl.