Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk - Elke donderdag wordt van 13.30 tot 15.30 uur het inloopspreekuur van SeniorWeb gehouden in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 (ruimte ‘De Mus’). Belangstellenden kunnen er terecht met vragen over computers, tablets en smartphones. Er zijn medewerkers van SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer u met vragen of een probleem zit. Buiten het spreekuur kan men ook bellen of mailen, bij geen gehoor spreekt u een boodschap in en u wordt dan teruggebeld, tel 06 – 38006763, mailadres: senwebbleiswijk@gmail.com.

Ophalen oud papier

Bleiswijk – In Bleiswijk wordt iedere eerste donderdag van de maand oud papier opgehaald. De opbrengst hiervan komt ten goede aan hockeyvereniging HVB en peuterspeelzaal De Peuterhoek. In sommige wijken wordt het papier al overdag opgehaald. Raadpleeg uw Afvalwijzer voor de meest actuele informatie.

Annulering bingo Crescendo

Bleiswijk - De bingoavond bij Crescendo op zaterdagavond 4 december komt helaas te vervallen vanwege de coronamaatregelen. Voor 2022 zullen er nieuwe data worden geprikt. Contact: bingo@crescendo-bleiswijk.nl .

Buitenactiviteiten KBO

Bleiswijk - Elke dinsdagmiddag organiseert de KBO Bleiswijk een prachtige wandeling of fietstocht die om exact 14.00 uur starten vanaf het kerkplein aan de Hoefweg. De volgende data zijn: 7 december fietsen, 14 december wandelen, 21 december fietsen, 28 december wandelen. Let op de weersomstandigheid qua kleding.

Gezamenlijke Open Deurdienst afgelast

Bleiswijk - Vrijdag 26 november was de persconferentie met aangescherpte maatregelen om de coronacrisis te beteugelen. Premier Rutte deed aanvullend een indringende oproep aan de kerken om – ten aanzien van het houden van middag- en avonddiensten - solidair te zijn met de samenleving. Na goed overleg met alle betrokkenen was het duidelijk dat de Open Deurdienst van zondagavond 28 november niet kon doorgaan. Dat was heel jammer, zeker ook voor de commissie die de dienst heeft georganiseerd en voor het gospelkoor Gospel Unlimited, dat zich er enthousiast op had voorbereid. Door het wegvallen van de opendeurdienst was er wel ruimte voor een reguliere kringenkerkdienst die uitsluitend via de livestream te volgen was. Deze is te vinden via Kerkdienstgemist.nl of de link op www.dorpskerkbleiswijk.nl .

Kerstkoppelkaarten bij Soccer Boys

Bleiswijk - Helaas kan het voor vrijdagavond 10 december geplande kerstkoppelkaarten niet doorgaan. Als de regels in januari worden versoepeld zullen op vrijdag 7 januari de reguliere kaartavonden weer starten. Houd hiervoor de berichtgeving op het prikbord in de gaten.

Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk

Bleiswijk - Er is momenteel een tentoonstelling te zien in het Historisch Museum Bleiswijk, Dorpsstraat 5, met als thema 'hoe Bleiswijk veranderde in de loop der jaren'. Er is een aparte vitrine ingericht met foto’s van de Kruisweg. U bent welkom elke eerste en derde zaterdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur en elke woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Helaas komt door de coronamaatregelen de maandagavondopening te vervallen. Wilt u met een groepje komen maakt u dan van tevoren een afspraak, dan wordt gezamenlijk een middag gekozen en krijgt u een persoonlijke rondleiding met een gids. De RIVM maatregelen zijn uiteraard van toepassing; scannen QR code en 1,5 meter afstand. Informatie: www.ovmb.nl of volg op facebook: OVMB/HistorischBleiswijk .

Soosmiddagen KBO

Bleiswijk - De KBO soosmiddagen in De Leeuwerik vinden plaats op woensdag 1 december met een St. Nicolaas-tintje, woensdag 8 december in gezamenlijkheid met een andere club, woensdag 15 december met een optreden van het senioren zangkoor, woensdag 22 december kerstviering, aanvang 10.00 uur, woensdag 29 december, oudejaarsbijeenkomst. De soosbijeenkomsten van de KBO beginnen om 13.30 uur (behoudens de kerstviering). De richtlijnen die De Leeuwerik hanteert worden nauwgezet nagevolgd.

Stichting 'Vrienden van de Dorpskerk'

Bleiswijk - Het geplande concert op zaterdag 11 december in de Dorpskerk zal in verband met de verscherpte coronamaatregelen geen doorgang kunnen vinden.