Kerstbomenverkoop Karwei Berkel:

Topkwaliteit voor een redelijke prijs

Berkel en Rodenrijs - Als Sinterklaas in het land is beginnen we ook weer voorzichtig na te denken over de kerstperiode en daarbij hoort het uitzoeken van een kerstboom. Sander Gladpootjes is al druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse kerstbomenverkoop bij Karwei Berkel, Berkelse Poort 1. Eigenlijk begint dat al in augustus als hij afreist naar Denemarken waar de bomen altijd gekocht worden. Vanaf 25 november gaat de verkoop van start.

Sander vertelt dat hij meer dan tien jaar geleden is begonnen met de kerstboomverkoop in samenwerking met Donald de Vogel van Karwei Berkel. Toentertijd gestart met 150 bomen, maar inmiddels worden er elk jaar meer dan 1500 bomen verkocht. De bomen komen rechtstreeks uit Denemarken naar Karwei. "We verkopen uitsluitend Nordmann kerstbomen", zegt Sander. "Die kopen we speciaal in Denemarken omdat de beste kerstbomen daar vandaan komen. Dat ligt aan het Deense klimaat dat zeer geschikt voor kerstbomen is, zeker dit jaar omdat het er veel geregend heeft. Daarnaast hebben ze in Denemarken veel ervaring met het telen van kerstbomen."

Belevenis

De vaste klanten weten het inmiddels: een kerstboom kopen bij Karwei is een belevenis. Er wordt een mooie stand opgebouwd met lichtjes en muziek. De kerstman komt langs en oliebollen en warme chocolademelk ontbreken niet. "Het moet voor iedereen een feestje zijn", zegt Sander. "Mensen komen vaak met het hele gezin om de gezellige sfeer te kunnen proeven. Vorig jaar liep het allemaal een beetje anders. Toen was de gezelligheid er een beetje af. We hopen dit jaar weer uit te kunnen pakken. We zorgen in ieder geval dat de bomen ruim opgesteld staan, zodat de mensen goed afstand kunnen houden."
De bomen staan buiten en er wordt een looproute aangegeven. Er is een groot assortiment bomen te koop van 20 cm tot vier meter. Dit jaar zijn er meer kerstbomen in pot, omdat daar veel vraag naar is.

Kwaliteit

"Naast de beleving staat bij ons kwaliteit voorop", zegt Donald de Vogel van Karwei Berkel. "We verkopen een topboom voor een redelijke prijs, de prijzen blijven hetzelfde als afgelopen jaren, ondanks de hogere inkoopprijzen. We zijn van mening dat we in deze tijd de prijzen op hetzelfde niveau moeten houden."
"We leveren een totaal pakket" vult Sander aan. "Alle bomen die verkocht worden, worden ter plekke twee centimeter afgezaagd. Zo wordt de stam weer open gezaagd, als hij dan thuis direct in het water wordt gezet kan hij zich weer volzuigen. Zo blijft de boom veel langer mooi. Daarnaast pakken we de boom in en helpen we met sjouwen. De boom kan ook voor een klein bedrag thuisbezorgd worden. Ik garandeer dat de boom mooi blijft, mocht dat niet zo zijn dan krijgt de klant een nieuwe boom, of zijn geld terug. Dat is de garantie die Karwei geeft."

Actie

Sander geeft nog een tip: "Vloerverwarming is slecht voor een kerstboom. Daarom adviseer ik altijd om iets onder de boom te leggen of de boom op een verhoging te zetten. Daarnaast de boom goed water geven en kerstboomvoeding aan het water toevoegen."
Net als verleden jaar krijgen klanten bij aankoop van een boom een waardebon van € 10,-, te besteden in de maand januari bij Karwei of de Berkelaer.

De verkoop start op 25 november. Openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag: 09.00 - 20.00 uur, zaterdag 09.00 - 18.00 uur en zondag 12.00 - 17.00 uur.

​​​​​​​