Bijeenkomst ‘Zin in het leven’: plezierig ouder worden

Lansingerland - Hoe kun je ervoor zorgen dat het leven als je ouder wordt ook waardevol blijft. Daar is goede voorbereiding voor nodig. Voorbereiden op het ouder worden gaat vooral over zingeving, (behoud van) vitaliteit en sociale contacten. Op 9 december is de volgende (gratis) bijeenkomst ‘Zin in het leven’.

Voorbereiden op ouderdom kan in elke levensfase. Om ouderen hiermee te ondersteunen organiseert het Ouderenadvies van Welzijn Lansingerland nogmaals een ochtendbijeenkomst ‘Zin in het leven’. Deze staat in het teken van zinvolle voorbereiding op en invulling van het ouder worden. Vragen die aan de orde kunnen komen: ‘Waar word ik blij van?’ ‘Welke uitdagingen wil ik behouden?’, ‘Hoe blijf ik me nuttig voelen?’, ‘Wat kan mij tot op hoge leeftijd inspireren?’ en ‘Hoe ga ik deze nieuwe levensfase invullen?’. De antwoorden zijn voor iedereen verschillend en kunnen inspirerend zijn voor anderen.
Tijdens deze ochtend komt de zinvolle invulling van de ouderdom aan bod. De bijeenkomst zal vooral in het teken staan van ‘waarvoor kom je je bed uit?’. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 9 december van 10.00 tot 12.00 uur, inloop vanaf 09.45 uur, bij Welzijn Lansingerland, locatie Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A, Bergschenhoek.
Ook als u de eerste bijeenkomst op 11 november heeft gemist, kunt u deelnemen. De bijeenkomst wordt verzorgd door Maria Boersma vanuit Welzijn Lansingerland. Er zijn geen kosten aan verbonden. Graag vooraf aanmelden bij Welzijn Lansingerland via 010 - 522 55 45 of mail naar info@swsl.nl.