Computercafé SeniorWeb

Berkel en Rodenrijs - Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen belangstellenden terecht in de vestiging van Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25, met vragen over computers, tablets en smartphones. Medewerkers van SeniorWeb zitten dan klaar om vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Loop gewoon even binnen, de toegang is gratis. Een afspraak vooraf maken is ook mogelijk. Mail dan naar seniorweblansingerland@gmail.com. Vermeld dan ook om welk probleem of vraag het gaat en om welk apparaat (Windows of Mac PC/Laptop, Android smartphone of tablet, iPad of iPhone).

Ophalen oud papier

Berkel en Rodenrijs - Elke 3e en 4e donderdagavond van de maand wordt er oud papier opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs. Raadpleeg uw AfvalWijzer voor de juiste ophaaldag voor uw wijk. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen die ook meedoen met het ophalen van het papier.

ACR Kelderverkoop en corona

Berkel en Rodenrijs - In verband met de coronamaatregelen is de ACR kelder op donderdagavond voor de verkoop gesloten. Wel kunnen er tussen 19.00 en 21.00 uur kleine spullen gebracht worden en wordt er kleinspul opgehaald. Om hiervoor een afspraak te maken kan men bellen naar 010-8423331 of 06-39455987. Op zaterdag is de verkoop gewoon open, van 10.00-15.00 uur. Er is een aparte in- en uitgang. Het dragen van een mondkapje is verplicht, er wordt 1,5 meter afstand van elkaar gehouden en een winkelmandje is verplicht.

Geen klaverjassen KBO

Berkel en Rodenrijs - De KBO afdeling Berkel en Rodenrijs deelt mee dat het klaverjassen op vrijdag 26 november en 10 decembe in Parochiehuis Willem Huygensz niet doorgaat.

's Middags klaverjassen CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs – In verband met de coronamaatregelen is het klaverjassen op de vrijdagavond in het clubgebouw van CVV Berkel tijdelijk verzet naar de middag. Iedereen is welkom. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur. Er wordt een seizoen lang gekaart om de A.D. Struyk trofee.

Open maaltijd in De Bron

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagavond 26 november is de volgende maandelijkse Open maaltijd. Je bent van harte welkom voor een gezellige avond met een warme maaltijd, ook vegetarisch, en koffie of thee na. Mee-eten is gratis. Aanmelden kan via een email aan openmaaltijd@gkvdebron.nl of door te bellen/appen met 06 - 2348 0731. De maaltijd begint om 18.00 uur in kerkgebouw De Bron in Berkel en Rodenrijs, Rodenrijseweg 97. Er kunnen in verband met de coronaregels maximaal 20 gasten meedoen. De ruimte waarin gegeten wordt, zal goed worden geventileerd en dat wordt gevolgd met een CO2 meter.

Grote Kerkveiling verplaatst

Berkel en Rodenrijs - De Grote Kerkveiling op zondag 28 november in Willem Huygensz wordt uitgesteld. De Veilingcommissie wil graag zoveel mogelijk publiek bij de veiling verwelkomen. Dat is vanwege de corona-situatie nu niet mogelijk. Zondag 20 maart 2022 is daarom als nieuwe datum vastgesteld. De commissie is alle aanbieders bijzonder dankbaar voor hun toegezegde kavels en verzoekt hen die nu te reserveren voor 20 maart.

Geen kaarten De Twee Troeven

Berkel en Rodenrijs – De kaartmiddagen van De Twee Troeven, iedere maandagmiddag in de Pius X, gaan voorlopig niet door. De kaarters ontvangen bericht wanneer er weer gekaart kan worden.

Klaverjassen Activiteitenclub ‘De Naeld’

Berkel en Rodenrijs – Elke dinsdag kan er in De Naeldhorst geklaverjast worden. De zaal gaat om 13.00 uur open, aanvang 13.30 uur. Inlichtingen: Henny de Vos-Klootwijk, tel. 06-28367200.

Kaartclub de 4 Azen

Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag organiseert kaartclub de 4 Azen onder leiding van Hans Rens een klaverjasmiddag in de Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan. Inloop 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Inleg: € 2,50.

Bingo in 'de Naeld'

Berkel en Rodenrijs - Vrijdagmiddag 3 december kunt u weer bingo spelen bij activiteitenclub 'de Naeld' in de Naeldwijcklaan. Zaal open 13.00 uur, start 14.00 uur. Kosten € 3,- + € 2,- voor de super ronde (is niet verplicht). Opgave bij Henny de Vos-Klootwijk, tel. 06 - 28367200. Er wordt bij de ingang om uw QR code gevraagd.