Nieuw concept, nieuw interieur, liefst 150 keuzegerechten

Royal Fook Long, eetpaleis vol allure

Berkel en Rodenrijs - Met een totaal nieuw interieur en dito concept opende Royal Fook Long op maandag 2 november de deuren aan de Herenstraat 20 in Berkel en Rodenrijs. Bezoekers van het eetpaleis vol allure van eigenaar Zhou genieten er twee uur lang onbeperkt van liefst 150 keuzegerechten uit de keukens van China, Thailand en Japan. Plus van een uitgebreid assortiment aan desserts.

Bestellen ter plekke gaat via een tablet of een met de eigen telefoon gescande QR-code. De bestelling gaat rechtsreeks naar de keuken of de sushibar. Voordeel hiervan is én een snelle verwerking én het is coronaproof.
De koks hebben een gedegen opleiding genoten en werken louter met verse producten. De slager, vis- en groenteboer komen elke dag langs. Mocht er een 'minder' product tussen zitten, dan gaat dat linea recta terug. Zhou staat namelijk voor kwaliteit.

Onderscheiden

Om die te bewaren, maar ook om zich als restauranthouder van collega's te onderscheiden, reist hij regelmatig naar Japan om nieuwe dingen te leren. Daarnaast is hij twee keer in de week te gast in zijn eigen zaak. Anoniem, welteverstaan.
"Ik test dan de gerechten. Want ik wil er zeker van zijn dat de gerechten die wij onze bezoekers presenteren, ook goed zijn. Voor de kok ben ik een mystery guest. Ik bestel een aantal gerechten om te proeven via de app zonder dat hij weet dat ik het ben."
Naast de standaard gerechten biedt Royal Fook Long een maandspecial met nieuwe creatieve gerechten aan.

Mooie plek

Vijftien jaar geleden maakte Zhou voor de eerste keer kennis met Berkel en Rodenrijs. Dat was tijdens een bezoek aan het Japanse restaurant van een goede kennis. "Mijn eerste indruk was 'dit is een mooie plek'. Vervolgens kwam ik alleen mensen tegen die positief over de gemeente waren!"
Vorig jaar september keerde hij er weer terug. "Toen ik hoorde dat Golden Garden ermee stopte, was ik meteen geïnteresseerd." Op 1 januari opende hij Royal Fook Long. Om eind maart omwille van de lockdown de deuren van het restaurant alweer te sluiten. Afhalen bleef toen nog wel mogelijk.
Zhou greep de gedwongen sluiting aan om zijn zaak te verbouwen en in te richten naar het voorbeeld van zijn andere restaurant onder dezelfde naam in Amsterdam.
Zhou: "Aanvankelijk ging ik van drie maanden uit. Die tijd moest voldoende zijn om de verbouwing af te krijgen. Nee, dus. Door de coronapandemie konden niet alle spullen op tijd worden geleverd, waardoor er vertraging ontstond."
Oponthoud of niet, het resultaat mag er in elk geval zijn.

Mozaïek

Zo zijn bijvoorbeeld de stoelen van Amerikaans walnoothout in China gemaakt. Komt het keukengereedschap uit Japan. Is het sfeervolle behang van Franse makelij. En is een deel van de riante bar bekleed met een soort van mozaïek, gemaakt van stukjes hout van oude schepen.

Royal Fook Long, Herenstraat 20, 2651 CB Berkel en Rodenrijs, tel. 010 - 5148998, www.royalfooklong.com.