Nick van Wageningen naar finale Open NK Poker

Bergschenhoek - Op dinsdag 16 november werd het Online Pokerkampioenschap van Deurne georganiseerd. In totaal kwamen er 121 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Het virtuele startschot werd om 19.30 uur gegeven en na iets meer dan vier uur online pokeren werd Nick van Wageningen uit Bergschenhoek de Online Pokerkampioen van Deurne.
Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurkampioenschap online voorrondes toegevoegd aan het originele concept waar eerder alleen voorrondes in lokale horecagelegenheden gespeeld werden.
“De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is om kennis te maken met het spel,” vertelt organisator Mathijs Jonkers.
Naast de mooie bokaal die hij per post ontvangt, kwalificeert Nick zich voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De finale wordt in juli 2022 gespeeld in de Heerlickheijd in Ermelo. Edwin Roovers (2e) en Peter Ruiken (3e) wonnen door hun prestatie een plek in de halve finales en kunnen zich via die weg nog kwalificeren voor de finale.