Heren HBR komen goed weg na matige start

Berkel en Rodenrijs - In de laatste wedstrijd voor de winterstop was het voor Berkel zaak om een goed resultaat te behalen tegen Groningen en de eerste seizoenshelft positief af te sluiten. Het leek alsof dat idee verlamde, want HBR begon slecht en keek lange tijd tegen een achterstand aan.

Zonder inspiratie begon Berkel aan een zwakke eerste helft. Hierdoor gaven zij Groningen de kans om in de wedstrijd te komen en zelfs na tien minuten op een 0-1 voorsprong te komen. Drie strafcorners op rij konden HBR ook niet terug in de wedstrijd brengen en het goede gevoel terug brengen. Via Oscar van den Hul werd het dan toch gelijk, maar vlak voor rust keek Berkel opnieuw tegen een achterstand aan. Het spelbeeld veranderde ook in het derde kwart niet: waar het in wedstrijden tegen goede teams zo goed speelde de afgelopen weken, lukte het niet om tegen deze middenmoter te domineren. Via aanvoerder Bart van Eijken werd het door een tip-in 2-2 en hierna werd het spel frivoler. Meteen hierna werd het 3-2 via Koen Streefkerk. Aan het begin van het laatste kwart werd het via een strafcorner een strafbal en bracht Teun Mooldijk het team op een veilige marge. Vlak voor tijd werd het nog 5-2 via wederom Koen Streefkerk, die samen met de andere spitsen erg op dreef was de eerste seizoenshelft.