Kunstzinnig talent geïnspireerd door lokale kunstenaars

Lansingerland - Afgelopen weken heeft het kunstzinnig talent van inwoners in de leeftijd van 55 jaar en ouder uit Lansingerland volop kunnen bloeien bij de cursus ‘Lang leven kunst!’. De cursus wordt afgesloten met drie bijeenkomsten waarvoor iedereen zich kan aanmelden.

Yvonne Peschier (docent kunst kijken) startte elke bijeenkomst met een gesprek over meerdere kunstwerken. Daarbij stond het onderzoeken en ontdekken centraal. Na het kijken staken de deelnemers de handen uit de mouwen en werd er onder leiding van lokale kunstenaars kunst gecreëerd.
“Het waren gezellige bijeenkomsten, er werd genoten van het kunst kijken en creëren. Ik zag gedurende de bijeenkomsten het talent steeds verder tot ontwikkeling komen. Zo mooi om te zien hoe de deelnemers geïnspireerd raakten”, aldus de docent.

Terugkombijeenkomsten

Na deze zes bijeenkomsten kijken en creëren staan er nog drie terugkombijeenkomsten gepland: op 30 november, 21 december en 18 januari van 09.30 tot 11.00 uur in de vestiging van Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25 in Berkel en Rodenrijs. Daarin gaan de deelnemers onder leiding van de docent kunstwerken bekijken en met elkaar onderzoeken. Tips voor tentoonstellingen kunnen worden uitgewisseld en wie weet plannen de deelnemers met elkaar een museumuitstapje. Iedereen die aan wil sluiten kan zich gratis aanmelden via volwassenen@bibliotheekoostland.nl. Vanwege de nieuwe maatregelen is er plek voor een beperkt aantal deelnemers.