Plaats in NK Top 3 voor karter Joep Breedveld

Berkel en Rodenrijs - Joep Breedveld uit Berkel en Rodenrijs heeft het Nederlands Kampioenschap Chrono 2Takt Karting afgelopen week afgesloten met een Top 3 positie in de klasse Rotax Junior, een prachtig resultaat voor de karter die in december ons land vertegenwoordigt in de Grand Finals in Bahrein.

Joep is vorig jaar pas gestart in klasse Rotax Junior, nadat hij de overstap gemaakt had vanuit de 4Takt karting. “Door Covid-19 werden toen helaas veel races geannuleerd,” vertelt Joep, “en kon ik niet de race-ervaring opdoen die ik hoopte op te kunnen doen. Dit jaar was dus eigenlijk pas mijn eerste volle race-jaar. Direct met een Top 3 positie in het NK te eindigen is dan best een bijzondere prestatie.”
Ook in de andere kampioenschappen waar Joep aan deelgenomen heeft dit jaar, heeft hij goed gescoord. Met een eindresultaat van P3 in het Belgische Rotax Max kampioenschap en een overall P4 in het kampioenschap van de BNL Karting Series, waar deelnemers mee rijden uit heel Europa, is hij best trots zijn op zichzelf.
Daarnaast heeft hij met zijn prestaties in het Nederlands Kampioenschap ook het felbegeerde ticket voor de Grand Finals in Bahrein behaald. In december zal hij daar Nederland gaan vertegenwoordigen, samen met de andere rijders van Team The Netherlands.
Niet alleen zijn passie voor de kartsport, zijn gedrevenheid daarin en de manier waarop hij op de baan zo goed mogelijk probeert te presteren, hebben hem zo ver gebracht. Ook met de steun van het race-team JJ Racing waar hij deel van uitmaakt, de topmotoren van JVD Power en de hulp en adviezen van zijn monteurs waaronder Rik van de Bogert, Roger Ciapponi, Leon den Hollander en Bastiaan Hummel is hij zo ver gekomen.
“Natuurlijk mogen ook mijn ouders die altijd enthousiast langs de baan staan en de sponsoren, diens bijdrage, mij meer mogelijkheden bieden in deze sport, zeker niet vergeten worden!”, sluit Joep enthousiast af.
Volgend jaar zal Joep uitkomen in de Rotax Senior klasse en hij heeft er al helemaal zin in om daar te gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen.