Hoeckse Vis en Zeebanket kan trots zijn op nieuwe winkel

Bergschenhoek - Na ongeveer zestien jaar aan de Dorpsstraat 24b te hebben gezeten, hebben de eigenaren van viswinkel Hoeckse Vis en Zeebanket de stap gewaagd te verhuizen naar de Vlashoeck 8, waar nu een prachtige nieuwe viswinkel met restaurant je tegemoet blinkt. Donderdag 18 november openden de eigenaren Patrick Starrenburg en Gert-Jan van Huuksloot hun nieuwe zaak. Burgemeester Pieter van de Stadt viel de eer te beurt de winkel officieel te openen. “We mogen deze winkel een geweldige aanwinst voor Bergschenhoek noemen. Ik heb veel waardering voor uw beiden; deze stap durven zetten in een toch zeer moeilijke periode”, aldus de burgemeester.

John Hofman

Buiten stond al een aantal trouwe klanten te wachten om binnengelaten te worden. Want dat beide heren inmiddels een goede naam hebben opgebouwd is wel zeker. De ‘oude’ winkel was te klein voor de grote plannen die ze hadden, want de combinatie viswinkel én restaurant blijkt een gouden vondst te zijn. “Dat misten we nog in het winkelcentrum in Bergschenhoek”, aldus sommige klanten. Eigenaar Patrick Starrenburg runde de viswinkel in de Dorpsstraat, samen met zijn echtgenote Carla. “Twee jaar geleden kwam ik in gesprek met Gert-Jan van Huuksloot. Hij was al een goede klant van mij en toonde interesse in onze branche. We praatten over handel en wandel op zich en over toekomstplannen en kwamen op het idee om compagnons te worden. We dachten meteen al aan uitbreiding c.q. te verkassen naar een andere plek die meer ruimte bood. Dat is dus gelukt. We hebben daarbij uitstekende medewerking gehad van de gemeente Lansingerland.”
Besloten werd dat Gert-Jan als gastheer optreedt en het restaurant voor zijn rekening neemt, terwijl Patrick de zorg voor productie en het winkelgebeuren krijgt. "Ik zit al vanaf mijn 13e jaar ‘in de vis’ en heb ook een koksopleiding gedaan”, aldus Patrick.
Het winkelpand Vlashoeck 8 kwam beschikbaar en als je nu binnenstapt zie je de metamorfose die het pand heeft ondergaan. Winkel en restaurant smelten op een unieke wijze samen. Terwijl de gast van een visgerecht geniet, heeft hij totaal geen hinder van het winkelgebeuren. Achter in de zaak is de bar van waar alle dranken mogen worden geschonken, gezellige zitjes, kortom, zeer uitnodigend om er te gaan eten. In de winkel zelf zien we alleen maar verse vis en vismaaltijden plus alle bijbehorende artikelen keurig netjes uitgestald. Met veertien ‘man’ personeel, inclusief parttimers, gaat het ze beslist lukken om deze nieuwe winkel op de kaart te zetten in Lansingerland en regio.

Alles vers

Patrick koopt alle vis en producten zelf in. Hij gaat daar een paar keer per week voor naar Scheveningen waar alles, ook vanuit het buitenland, arriveert. “Ik wil zien wat ik koop. Het moet voldoen aan mijn eisen. Overigens weten veel mensen niet dat er in de Noordzee ook heel veel mooie vis zit!”, zegt hij.
Om in te springen op de wensen van de klant startte Hoeckse Vis al enige tijd geleden met het bereiden en verkopen van kant en klare vismaaltijden en de voorbeelden zien we nu volop in de nieuwe winkel liggen. Er wordt uiteraard ook thuis bezorgd. Zo zijn er in de loop van de tijd steeds meer ideeën bij beide heren opgeborreld, waarbij de creativiteit van Carla ook meespeelt.
In het restaurant zijn 36 zitplaatsen, dus ook zeer geschikt voor gezelschappen. “We willen de keuken open houden tot 21.00 uur, maar vanwege de coronamaatregelen zal dat nu voorlopig worden beperkt tot 20.00 uur. We werken met een twee-ploegen systeem. De winkel is geopend van 09.00 tot 19.00 uur, de bezorgdienst werkt tot 20.00 uur.
Misschien overbodig nog te vragen wat Patrick en Gert-Jan zo enthousiast maakt voor hun vak? “We vinden het prachtig om met verse producten bezig te zijn en mensen daarvan te laten genieten. Ook het uitproberen in creativiteit is belangrijk voor ons!”