Stembureauleden en tellers gezocht

Lansingerland - Woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De stembureaus zijn waarschijnlijk weer drie dagen open. Kiezers kunnen stemmen op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022. Dat betekent dat er veel stembureauleden en tellers nodig zijn.

De stembureaus zijn op de genoemde dagen open van 07.30 tot 21.00 uur. Voor een soepel verloop van de verkiezingen zijn veel stembureauleden en tellers nodig. Wie wil helpen, kan via een aanmeldformulier op www.lansingerland.nl aangeven of men beschikbaar is als stembureaulid en/of teller. Dat geldt ook voor degenen die bij het Centraal Tellen van de stemmen op kandidaatsniveau op donderdag 17 maart 2022 willen helpen.

Aanmelden

Er zijn wel wat voorwaarden. Aanmelden kan alleen als je 18 jaar of ouder bent. Voor het invullen van het aanmeldformulier is DigiD nodig. Daardoor hoeft men minder gegevens in te voeren en kan de aanmelding veilig en snel worden verwerkt.
Let op: na aanmelding ontvangt men een ontvangstbevestiging in de mailbox. Het kan zijn dat deze e-mail in je spam terechtkomt.

Training voor stembureauleden

Om stembureauleden goed voor te bereiden volgen zij verplicht een online training. Ook organiseert de gemeente een klassikale training. Voor zowel de online training als de klassikale training ontvangt men een uitnodiging.
Wie wil meehelpen bij de verkiezingen ontvangt per verkiezingsdag een vergoeding. Op de website van de gemeente Lansingerland is hierover meer informatie te vinden: www.lansingerland.nl