Lansingerlandse derby ook zaterdag zonder publiek

Winst en verlies voor Berkel

Berkel en Rodenrijs - CVV Berkel kwam afgelopen week tweemaal in actie. De bekerwedstrijd tegen de zaterdagformatie van TOGB werd in winst omgezet, 2-3. De competitiewedstrijd tegen Vitesse Delft werd afgesloten met een 2-4 nederlaag.

Rien Kuyvenhoven

​​​​​​Berkel draait een wisselvallig seizoen, wat resulteert in een plaats in de middenmoot. Vitesse bezet de tweede plaats na zeer fraaie resultaten in de eerste wedstrijden deze competitie. De gasten voetbalden beter met de achterliggende gedachte dat Berkel nog steeds door blessures veel mensen mist. De ambities bij de Delftenaren zijn groot nadat de ploeg in het verleden zelfs in de hoofdklasse heeft gespeeld. Helaas moest ook deze wedstrijd noodgedwongen zonder publiek worden gespeeld. Op de eerste minuten na had Vitesse Delft de eerste helft in handen. De twee spitsen kwamen veel in balbezit, vooral door vroegtijdig ingrijpen van de middenvelders. Berkel kwam er niet aan te pas en de drie doelpunten voor Vitesse waren dan ook zeer verdiend. Wat Berkel-trainer Jan van der Lugt na afloop deed opmerken: "In de eerste helft was Vitesse de betere ploeg. Ze waren ook heel effectief in het benutten van de kansen". Daarmee doelde de Berkel-trainer op de drie doelpunten die de gasten al in de eerste helft wisten te scoren en Berkel in de verliezersrol dwong. Met 0-3 werd er gerust en leek de overwinning eigenlijk al binnen.

Dreiging

Hoe anders was de tweede helft. Berkel kwam furieus uit de startblokken, met veel druk op de middenvelders en verdediging van Vitesse. De Berkelse flankspelers werden vrij gelaten, zodat Berkel rustig kon opbouwen. Een vrije trap op zo’n achttien meter eindigde in het Delftse doel. Met medewerking van hun doelman zag Bart van den Dool zijn inzet omgebogen tot 1-3. Berkel bleef druk zetten, in het zadel geholpen door Vitesse Delft-spelers die te snel instapten of juist op te grote afstand verdedigden. Het middenveld kwam volledig in Berkelse handen en er was weinig dreiging van de aanval van Vitesse Delft.
Het fanatisme van Berkel stuwde Vitesse Delft in de verdediging, zonder dat er heel veel grote kansen werden weggegeven. De 2-3 was verdiend, weer door Bart van den Dool, na een keepersfoutje, 2-3. Twee minuten voor tijd schoof een bezoekende aanvaller de bal keurig langs doelman Jim Visser, 2-4. De resterende tijd werd door Vitesse Delft zelfbewust uitgespeeld en daarmee was de zesde overwinning dit seizoen een feit.
Berkel wacht zaterdag de confrontatie met het Bleiswijkse Soccer Boys, dat nog steeds hekkensluiter is in de tweede klasse C. De Bleiswijkse ploeg zag de wedstrijd van afgelopen zaterdag door coronaperikelen bij tegenstander Van Nispen afgelast. Een wedstrijd die op dinsdag 7 december zal worden gespeeld.
Zaterdag dus de wedstrijd tussen de beide Lansingerlandse ploegen die ook zonder fans zal moeten worden gespeeld. Jan van der Lugt over deze tweekamp op sportpark Merenveld: "We zijn beide op zoek naar punten en nu maar hopen dat we op meer mensen dan afgelopen zaterdag een beroep kunnen doen. Afwezigheid van een paar spelers is nog wel op te vangen, maar als er zoveel blessures zijn gaat dat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit."

Beker

De bekerwedstrijd om de Fidus Cup tussen Berkel en de zaterdagvoetballers van TOGB was niet hoogstaand. Volle druk op het TOGB-doel leverde Berkel vooral veel corners op die gevaarlijk werden getrapt, maar nog geen treffer opleverde. Na 15 minuten overleven kwam TOGB eindelijk aan voetballen toe. Het blauw-gele gevaar leek geweken en TOGB nam een 2-0 voorsprong die nog voor rust door Twan Poppeliers tot 2-1 werd teruggebracht. Berkel kwam even na rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Jim Visser. Tien minuten voor tijd scoorde Emiel van der Breggen de 2-3. Ryan Lol kon in eerste instantie nog redden op een doelpoging van de Berkelse aanval, maar op de rebound had hij geen antwoord.