TOGB (zo) benut kansen niet en gaat onderuit in Velsen

Velsen - Het bijna 100-jarige RKVV Velsen was in speelronde elf gastheer voor TOGB. De vereniging werd op 14 augustus 1922 opgericht als VV Santpoort, maar de naam is later veranderd in RKVV Velsen. De thuiswedstrijden worden op Sportpark Driehuis gespeeld. Velsen promoveerde via het kampioenschap in de 1e klasse A in het seizoen 2019-2020 naar de Hoofdklasse.

TOGB is er niet in geslaagd de wedstrijd in en bij RKVV Velsen winnend af te sluiten. Het team van TOGB-oefenmeester Mark Schuur stond na 90 minuten met lege handen. Velsen sloeg vlak voor de rust definitief toe. Ayrton Dol verschalkte TOGB-doelman Kraaijbeek en zette de ploeg van Velsen coach Ronald Dooijeweerd op 2-1. Het bleek uiteindelijk de winnende goal te zijn, waardoor Velsen drie punten mocht bijschrijven.
TOGB begon zoals al vaker voortvarend aan de wedstrijd in Velsen. Heel vroeg, al na drie minuten, was het Bas Mourits die de 0-1 op het scorebord zette. Na een splijtende pass van Max de Winkel, gevolgd door een prima loopactie van Mourits, kon de routinier doeltreffend afronden. TOGB moest al in het eerste kwartier een eerste wissel doorvoeren. Zackaria Doumajd kon niet verder na een duel waarbij zijn voet dubbelklapte. Merick Heintjes mocht zijn opwachting maken voor de geplaagde technicus. Na het duel moest Doumajd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Nog niet duidelijk is hoe ernstig de kwetsuur is en hoe lang Doumajd uitgeschakeld zal zijn.
Een minuut later was het Ayrton Dol die Colin Kraaijbeek een eerste maal wist te passeren en de stand op 1-1 bracht. TOGB kreeg in de eerste helft voldoende mogelijkheden om wederom op voorsprong te komen. Na een prima actie en voorzet van Merick Heintjes op Max Le Fevre, schoot Le Fevre de bal tegen de doelman in plaats van in de goal. De scherpte bij de eind pass en geluk ontbrak aan TOGB-zijde, waardoor het beslissende tikje richting een tweede goal niet gegeven kon worden.
Vlak voor de pauze was het gastheer Velsen dat de voorsprong wel kon pakken. De TOGB-verdediging slaagde er niet in de voorzet uit een Velsen aanval te halen, waarna het Ayrton Dol was die de bal hard binnen kon koppen en zijn tweede doelpunt van de dag liet aantekenen, 2-1.

Onbenut

Velsen opende de tweede helft met veel elan. De TOGB-aanval kon in het tweede bedrijf niet succesvol afronden. Het team van Schuur creëerde voldoende, maar slaagde er niet in de kansen te verzilveren. Zo was het Max le Fevre die voor eigen succes ging, maar door te gehaast af te ronden over het hoofd zag dat Leroy Zwarteveld er beter voor stond. Schuur veranderde de tactiek in de tweede helft naar 3-3-4 en zag zijn ploeg domineren, maar niet scoren. Zo ging de jonge groep van Schuur balend en teleurgesteld de bus in.
Schuur na de wedstrijd over het verlies: “Tot de zestien voetbalden we goed. Daarna zag je dat we te gehaast naar de eindpass zochten. Helaas heb ik geen spits in mijn selectie die er in een seizoen 22 in schiet en dus is het belangrijk dat we de juiste keuzes maken."