Berkels Blokfluitensemble speelt het King Arthur project

Berkel en Rodenrijs - Zaterdagmiddag 13 november was het zo ver. De semi-opera King Arthur, geschreven door 17e eeuwse barokcomponist Henry Purcell, kon eindelijk na anderhalf jaar worden uitgevoerd.

In het gebouw van de Wijnstokgemeente aan de Rodenrijseweg was het een drukte van belang. QR codes werden gecheckt en mondkapjes waren weer verplicht. Onder leiding van dirigente Willeke de Boer werd een prachtige muzikale vertolking neergezet waarbij niet alleen de blokfluiten te horen waren, maar ook een aantal bekwame gastspelers van zich lieten horen, waaronder de cello, klarinet en dwarsfluit. Bovendien waren er dubbelrollen voor Mieke Hagg en Martine Hofman: zowel op diverse fluiten alsook met zang lieten zij van zich horen. Heel knap hoe zij van het instrument overschakelden op de hoge zangstemmen!
Na dit zeer geslaagde optreden werd het ensemble met een staande ovatie bedankt en de dirigente ontving een welverdiende bos bloemen.

Nieuw project

Het ensemble begint binnenkort een nieuw project: 'Rinaldo' van G.F. Händel waarvoor ook gastspelers van harte uitgenodigd worden mee te doen. Naast blokfluit valt te denken aan viool, altviool, cello, dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot en spinet. Je kunt eerst vrijblijvend kennismaken.
Ben je een gevorderde speler en enthousiast geworden? Neem dan contact op via: berkelsblokfluitensemble@gmail.com of bezoek de site https://www.berkels-blokfluit-ensemble.nl/