Gezelligheidstoernooi senioren bij BCL

Lansingerland - Op vrijdag 12 november organiseerde Badmintonclub Lansingerland (BCL) dan eindelijk een gezelligheidstoernooi voor de senioren en oudere jeugd in de Oostmeerhal in Berkel en Rodenrijs.

Fusieclub Badmintonclub Lansingerland, voortkomend uit de verenigingen Fly Over, Nerash en PIP, ging echt van start in augustus 2020, maar in het eerste seizoen lag het badminton door corona meer stil dan dat er gespeeld kon worden. Wel waren er wat kleine toernooien mogelijk voor de jeugd van BCL.
Voor het gezelligheidstoernooi hadden zich 60 spelers ingeschreven en je zag aan de gezichten dat ze er zin in hadden, het was veel te lang geleden! Voor dit toernooi hadden de senioren- en toernooicommissie de handen ineen geslagen. Juist omdat nog niet alle spelers elkaar kenden, was voor een opzet gekozen waar kennismaken centraal stond. Zo stond iedere deelnemer steeds met drie andere spelers op de baan voor een dubbel/mix partij. De koppels waren niet door de organisatie bepaald, maar dat werd op de baan met elkaar geregeld.

Sportiviteit en gezelligheid

Er werden maar liefst 63 wedstrijden van telkens 15 minuten afgewerkt. Er waren hoogstandjes, er werd flink gezweet en er was vooral veel plezier. In Charlie’s Eetcafé vond na afloop de prijsuitreiking plaats. Sportiviteit en gezelligheid stonden voorop. Dus was het de kunst natuurlijk wel zoveel mogelijk wedstrijden te winnen, maar wel met zo’n klein mogelijk verschil.
Uiteindelijk was het podium voor: 1. Lotfi Bani, 2. Rory Smits en 3. Tristan Smits. Zij kregen een koffiebonenpakket, gesponsord door De Koffiezetterij. Daarnaast mochten ze alle drie een schaal gevuld met frites en snacks ophalen. Niet om zelf leeg te eten natuurlijk, maar om te delen met de clubgenoten. Zo werd een hele gezellige avond prima afgesloten.
Badmintonclub Lansingerland is een gezellige club voor competitieve senioren, recreanten en jeugd. Er wordt gespeeld in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.
Info: www.badmintonclublansingerland.nl, Facebook of Instagram.