Boodschappenvrijwilliger gezocht

Lansingerland - Welzijn Lansingerland zoekt mensen die wekelijks of tweewekelijks inzetbaar zijn om boodschappen te doen voor inwoners die dit niet (meer) zelfstandig kunnen. Je begint met het ophalen van het boodschappenlijstje bij de inwoner, of je helpt al bij het opstellen ervan. Vervolgens ga je naar de supermarkt om de boodschappen te halen en bezorg je ze thuis. Daarna help je eventueel met het opruimen van de boodschappen en, als je dat samen zo afspreekt, kun je nog even blijven voor een kop koffie en een gezellig praatje. Interesse? Neem contact op via info@swsl.nl of via 010-522 5545. Voor toekomstige aanvragen kan Welzijn nog in de hele gemeente vrijwilligers gebruiken. Meer informatie over Welzijn Lansingerland, en hun andere vrijwilligerswerk, vind je op www.welzijnlansingerland.nl.

Bridge Club Lansingerland

Lansingerland - Bridge Club Lansingerland (BCL) heeft twee speelmomenten en wel op dinsdag, aanvang 20.00 uur, en donderdag, aanvang 09.15 uur, in zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2, Berkel en Rodenrijs. Op dinsdag wordt in vier lijnen en op donderdag in twee lijnen in een rankingcompetitie gespeeld. Belangstellenden kunnen een paar keer vrijblijvend meespelen. Voor wie geen partner heeft, kan in overleg bekeken worden of er iemand beschikbaar is. Inlichtingen: voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06 - 18933266 en voor de donderdagochtend: wsdonderdag@bridgebcl.nl / 06 - 51089512 (let op: dit zijn nieuwe nummers). Bel of mail gerust als u wilt kennismaken met de club.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 010 – 522 55 45 of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Info: www.buurtbemiddelinglansingerland.nl .

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang

Lansingerland - Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middagen wordt er gespeeld in competitieverband. Ook niet-leden kunnen een keer komen kijken en meedoen. De contributie van 3B-Sociaal Belang bedraagt € 16 per jaar. Om mee te doen betaalt men per vier weken € 3,-. Informatie over het kaarten en sjoelen: Henk Lobberegt, tel. 010 – 5114779.

Geldzaken niet op orde?

Lansingerland – Thuisadministratie van Humanitas Lansingerland helpt inwoners van Lansingerland die het overzicht op hun administratie of de grip op hun financiën zijn kwijtgeraakt. Ben jij het overzicht op je administratie kwijt? Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag om hulp! Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor. De vrijwilligers bieden kosteloos de helpende hand om de financiën op orde te krijgen. Ze zijn gemotiveerd en goed getraind. Kun je hulp gebruiken? Wacht niet langer. Neem contact op met Hetty Middelman of een van haar collega's, tel. 06 20 26 52 82, ta.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

Koersbal

Lansingerland - Op dinsdag kan om 09.30 uur weer Koersbal worden gespeeld in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek, einde 11.30 uur. In De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk kan dit elke vrijdag van 09.30-11.15 uur. Koersbal is één van de populairste sporten onder senioren en niet zonder reden. De sport is vergelijkbaar met jeu de boules, maar wordt binnen gespeeld. Hierdoor is het mogelijk om de sport het hele jaar door te spelen. Daarbij is het geen ingewikkelde sport waardoor geheel geschikt voor beginners. Ervaring is daarom geen vereiste, maar gezelligheid natuurlijk wel! Speelt u ook gezellig mee? Kom dan langs op dinsdag in Ontmoet! of op vrijdag in De Leeuwerik. Bel voor meer informatie met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45.

Spreekuren ouderenadvies

Lansingerland - Zo lang als mogelijk prettig en veilig thuis blijven wonen? De ouderenadviseur denkt mee bij vragen over wonen, zorg, welzijn en administratie. Er is geen indicatie nodig om begeleiding of advies te krijgen en de hulp is gratis. Er zijn spreekuren waar u zonder afspraak binnen kunt lopen om vragen te stellen of advies te krijgen.
-Bergschenhoek, Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, maandag 10.30-11.30 uur,
-Bleiswijk, De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, woensdag 10.30-11.30 uur,
-Berkel en Rodenrijs, Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25, vrijdag 10.30–11.30 uur.
Vragen/informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 5225545 of info@swsl.nl.

Word jij Gespreksmaatje?

Lansingerland - Ben jij een liefhebber van verhalen, van ervaringen van mensen? Verhalen over hoe zij hun leven geleefd hebben en waar ze nu mee te maken hebben? Welzijn is op zoek naar gespreksmaatjes voor mensen van 50 jaar en ouder die graag met iemand willen delen wat hen bezig houdt. Een keer per veertien dagen bezoek je hen op een dag die jullie samen bepalen. Soms is de reden dat mensen zelf geen netwerk hebben. Of dat de omgeving weinig tijd/ aandacht heeft, soms omdat het ook wel eens fijn is om met een veilige vertrouwde vreemde te praten. Als gespreksmaatje krijg je in een kleine scholing wat extra handvatten mee om een gesprek wat meer diepgang te geven en worden gespreksvaardigheden geoefend met elkaar. Daarna komen de maatjes periodiek bij elkaar om als groep te leren en elkaar te inspireren. Informatie: Maria Boersma (mariaboersma6@gmail.com, tel. 06-86868596), Cora Hensems, vrijwillig coördinator (corahensems@gmail.com) of Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 522 55 45.