Ron van der Velde eindwinnaar bij Jeu de Boules TOGB

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 13 november is het laatste Jeu de Boules toernooi van dit jaar gespeeld. Om half één begonnen 32 deelnemers, verdeeld in twee poules aan de wedstrijden.

Bij enkele spelers droop het fanatisme er van af. Ze wilden een goed resultaat behalen. Tussen de wedstrijden door werd Dolf van der Hoeven in het zonnetje gezet. Hij is vanaf het begin in 2011 lid geweest van de JdB club en heeft vele jaren de toernooien mede helpen organiseren. In het begin met papieren meerkampformulieren van de tafeltennis en vervolgens met zelfontwikkelde Excel-sheets. Later werd overgegaan op een toernooiprogramma, dat veel gebruikt werd in het JdB-wereldje. Dolf had nauw contact met de ontwikkelaar en hij verzorgde de updates. Dit programma wordt nog steeds gebruikt. Om gezondheidsredenen is Dolf hiermee gestopt, met pijn in zijn hart. Hij zal nog regelmatig met zijn vrouw Tilly komen kijken op de banen van Place de l’Opper.

Vlotjes verlopen

Het toernooi zelf verliep die zaterdag vlotjes. Aan het eind van de middag werden de volgende uitslagen bekend gemaakt. In poule A bleven Ben Straver en Ton van Tol beiden ongeslagen (8 punten met een saldo van +27). Derde werd Ron van der Velden (6 punten en saldo +18) en vierde Gerard Vijverberg (6 punten, +13).
In poule B bleef Korina Plantinga als enige ongeslagen (8 punten, saldo +31). Tweede werd Mien Zwikstra (6 punten, +24), derde Frank van Montfort (6 punten, +20) en vierde Harry Bontenbal (6 punten, +19). De nummers 1 en 2 mochten kiezen tussen een waardebon of een fles wijn.

Officieel einde seizoen

Na deze prijsuitreiking werd ook de uitslag bekend gemaakt van de seizoenprijzen. Dit keer waren vanwege corona de uitslagen van de toernooien over 2020 (drie toernooien) en 2021 (vijf toernooien) samen genomen. Eerste werd Ron van der Velden met 22 plaats-punten, tweede werd Ben Straver (43 punten), derde Gerard Vijverberg (63 punten) en vierde Ton van der Tol (66 punten). Ron van der Velden kwam bij deze maandelijkse toernooien maar liefst vier keer als winnaar naar voren. Ben Straver, Gerard Vijverberg, Jean Chevalier en Herbert Geernaart wonnen ieder één keer.
Het seizoen zit er nu officieel op, maar dit betekent niet dat er geen bedrijvigheid is op de JdB-banen bij Den Opper. Als het weer het toelaat dan wel de spelers het niet te fris vinden, zal er nog menig boule gegooid worden. En op donderdagmiddag is daar als alternatief altijd nog het koersbal in de kantine.