Geen klaverjassen Soccer Boys

Bleiswijk – Het klaverjassen op vrijdagavond 26 november in de kantine van Soccer Boys gaat in verband met de geldende coronaregels niet door. Na de volgende persconferentie wordt besloten of het Kerstkoppelkaarten bij Soccer Boys op 10 december kan doorgaan.

Verzamelbeurs in De Leeuwerik

Bleiswijk - Zaterdag 27 november vindt van 13.30 tot 17.00 uur weer een Verzamelbeurs plaats in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanwezig zijn postzegels, ansichtkaarten en andere verzamelobjecten. De toegang is gratis. Deelnemers en bezoekers dienen hun QR code te laten zien op hun smartphone of op de brief van de Rijksoverheid. Informatie: Maja/Bert van Kampen, tel. 010 - 521 66 22. De volgende beurs is zaterdag 22 januari 2022.

Filmmiddag 55+ in De Leeuwerik

Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zondag 28 november de maandelijkse filmmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 te Bleiswijk. Deze keer wordt de film Karakter vertoond. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur. Entree € 2,-, voor Lansingerland Actiefpashouders gratis. Bezoekers dienen een Coronapas of een PCR testbewijs te kunnen tonen. Het is de laatste filmmiddag van dit jaar. De volgende filmmiddag is op 30 januari 2022. Informatie: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (werkdagen).

Activiteiten KBO

Bleiswijk - Elke dinsdagmiddag organiseert de KBO een wandel- of fietstocht met en voor haar leden of andere sportieve deelnemers. Het schema is als volgt: 30 november wandelen, vertrek om 14.00 uur vanaf het kerkplein aan de Hoefweg. Op woensdagmiddag 1 december is er een soosbijeenkomst met een Sinterklaastintje in De Leeuwerik. Aanvang 13.30 uur. De KBO volgt de instructies die in De Leeuwerik van toepassing zijn. Introducees of nieuwe leden zijn van harte welkom.

Bleiswijkse Jeu de Boulesclub

Bleiswijk - Sportief en gezellig een middag of avond buiten bezig zijn. Dat kan met een spelletje jeu de boules, ook in de winter. De Bleiswijkse vereniging heeft tien goed onderhouden banen, gesitueerd tussen bomen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Belangstellenden kunnen gratis meespelen. Voor de boules zorgt de vereniging. Openingstijden: (in de wintermaanden wanneer het weer het toelaat) woensdag en zaterdag van 13.00-16.00 uur. Adres: Götzenhainsingel 20 (naast de tennisvereniging).

Nieuwe tentoonstelling

Bleiswijk - Er is een nieuwe tentoonstelling te zien in het Historisch Museum Bleiswijk, Dorpsstraat 5. Het thema is: 'Hoe Bleiswijk is veranderd in de loop der jaren'. Naast foto’s van panden en personen zijn er ook voorwerpen te zien. Bezoekers zijn welkom elke 1e en 3e zaterdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur, en elke woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Wie materialen of foto’s wil brengen, kan dat ook doen op maandag tussen 19.00 en 21.00 uur. De RIVM maatregelen zijn van toepassing, uw QR code wordt gescand. Info: www.ovmb.nl of kijk op Facebook: OVMB/HistorischBleiswijk.