Zonder siervogels en sierduiven vanwege de vogelgriep

Tentoonstelling kleindieren goed bezocht

Berkel en Rodenrijs - Het was de eerste keer dat wethouder Jan-Willem van den Beukel een wintertentoonstelling van Kleindierensportvereniging D.V.V. bezocht. Hij verving burgemeester Pieter van de Stadt die was verhinderd. De wethouder was onder de indruk van de tentoonstelling.

John Hofman

"Ik vind deze tentoonstelling heel bijzonder. Dit moeten we in stand houden in Lansingerland", zei hij bij de opening.
Vrijdag 12 en zaterdag 13 november kwamen weer veel ouders met hun kinderen om de dieren te bekijken, waaronder uiteraard een aantal winnaars die een ereprijs kregen, beoordeeld door een jury.
Er hadden zich zesentwintig deelnemers laten ingeschreven en er waren totaal 205 dieren te bewonderen. Helaas ontbraken de sierduiven en siervogels vanwege de heersende vogelgriep. Vervoer van deze dieren is nu verboden.
D.V.V. hield zich uiteraard ook aan de coronaregels die weer zijn aangescherpt. Ook dit jaar was er een knuffelhoek waar de kinderen de dieren, onder meer konijnen en cavia's, mochten aaien en knuffelen. Het leren houden van dieren is heel belangrijk. Waarschijnlijk zullen er kinderen zijn die er straks een dier voor sinterklaas vragen. Het is aandoenlijk zo'n klein konijntje te hebben, maar het vereist wel een goede verzorging en aandacht en dat zorgt nog wel eens voor problemen binnen het gezin: wie verzorgt het diertje?
Voor de bezoekers waren er gezellige zitjes neergezet en kon men tevens een consumptie gebruiken. "Het gaat om de gezelligheid en het feit dat de mensen weten dat er nog veel hobbyisten zijn die kleindieren houden en deze graag aan anderen willen laten zien", aldus Nora de Veld, secretaris van D.V.V.