Af en toe zou je het woord corona met een dikke, zwarte stift willen doorstrepen. Weg ermee.
Maar helaas speelt het virus nog steeds een rol in ons leven, ook al willen we dat of doen we net alsof het niet meer bestaat.
Activiteiten en evenementen worden weer opgestart. Concerten gepland, bijeenkomsten georganiseerd, feestjes gevierd en in de kerk wordt weer volop gezongen. Het leven begint weer 'normaal' te worden. Ook al houden we ons aan de RIVM richtlijnen.
Helaas heb ik het afgelopen weekend van zoveel mensen gehoord dat ze positief getest zijn dat je toch weer opschrikt. Misschien zijn deze mensen niet erg ziek, maar ze moeten wel in quarantaine en kunnen niet doen wat ze eigenlijk van plan waren te doen. Naar school gaan, naar het werk of gewoon naar de winkel.
Met die gedachte in het achterhoofd verwerk je maandag de kopij voor deze krant en lijkt het alsof er niets aan de hand is. De komende maand vinden er tal van leuke activiteiten en evenementen plaats, we kijken er met z'n allen naar uit.
Het lijkt daardoor alsof we in twee werelden leven. Enerzijds krijgt het leven z'n normale beloop, anderzijds weet het virus ons weer te vinden.
Was het een tijdje stil met de heren Gommers, Kuipers en leden van het OMT, we zien ze steeds vaker weer in talkshows verschijnen.
Met gemengde gevoelens plaats ik de aankondigingen voor de concerten en andere leuke activiteiten in de krant. In de hoop dat we niet weer te maken krijgen met tal van beperkende maatregelen en het virus een acceptabel onderdeel van ons leven kan worden. Of nog liever: streep erdoor.

Annette Docter