Jeugdweek – De Grote Jeugdweekdag

Bergschenhoek - Ondanks corona wil de Hervormde Gemeente Bergschenhoek graag de jeugd bereiken, kerkgaand en niet kerkgaand. De Jeugdweek in de herfstvakantie is hier al 40 jaar de ideale gelegenheid voor, laagdrempelig en vriendjes mogen mee. Helaas kon de Jeugdweek vanwege corona in 2020 niet doorgaan, maar dit jaar zijn kinderen weer van harte welkom, al is het op slechts één dag, donderdag 21 oktober.

In 2020 wilde het Jeugdweekteam een normale jeugdweek houden. Normaal betekent in dit geval drie dagen vertier op drie ochtenden in de herfstvakantie. Helaas moest het anders, want vanwege de geldende beperkingen bleek een normale jeugdweek niet mogelijk. Besloten werd het feestje op een andere manier tóch door te laten gaan. Het werd een ‘walk-by’, aangevuld met een feestelijk online programma. Kinderen konden online filmpjes bekijken, knutselideeën opdoen en langs de kerk komen voor een goodiebag. Het Jeugdweekteam heeft gehoord, dat dit zeer werd gewaardeerd en zelfs de jaarlijkse pannenkoeken konden met behulp van een shaker thuis worden gebakken.

2021

In 2021 waren de organisatoren weer positief gestemd, ze gingen voor een normale jeugdweek! Beperkingen werden meer en meer losgelaten: ze hadden goede hoop. Normaal gesproken doen er 200 kinderen mee en zijn er tientallen vrijwilligers actief in de kerk. Al deze mensen lopen geordend, maar kriskras door de kerk. In alle zalen vinden workshops plaats. Deze mensen komen van verschillende basisscholen, voorgezet onderwijs, mbo-, hbo-instellingen en verschillende werkgevers. Om deze reden is teruggaan naar normaal nog net niet mogelijk.

De Grote Jeugdweekdag

Desalniettemin wordt er toch een feestje gebouwd! Donderdag 21 oktober 2021 wordt de Grote Jeugdweekdag gehouden. Alle basisschoolleerlingen uit de regio zijn welkom. Vooraf opgegeven via jeugdweek@hervormd.nl word geadviseerd, aan de deur registeren kan ook.