Al vanaf 2009 zijn wij woonachtig aan de Gouden Uillaan in Berkel en Rodenrijs. Onze woning staat vlakbij de kruising met de Oudelandselaan. Toen wij hier kwamen wonen werd ons toegezegd dat de doorgang bij t Manneke zou worden geopend zodat het verkeer van twee kanten zou kunnen doorstromen. Nu, 12 jaar later, is deze doorgang nog steeds niet geopend. Reden daarvoor zou zijn, naar ik begreep, dat het bouwverkeer in de buurt van t Manneke, tot onveilige situaties zou kunnen leiden.
Daar zou ik vrede mee hebben gehad als ik in de afgelopen 12 jaar niet de ervaring heb gehad die ik nu heb. Dagelijks vindt er in onze straat filevorming plaats doordat het verkeer alleen via onze straat de wijk kan verlaten. Tussen de auto’s door passeren er ook veel fietsers en scooters (omdat een fietspad ontbreekt). Tevens doen er zich regelmatig situaties voor waarbij er enorme vrachtwagens onze straat binnenrijden om een bestelling te bezorgen of bouwverkeer dat verkeerd is gereden.
Al met al is het in onze straat erg druk en leidt dit tot nog onveiligere verkeerssituaties. Het is daarbij een kwestie van tijd tot er zich een ongeluk gaat voordoen waarbij een fietser (zoals bijvoorbeeld mijn zoon) of scooter in alle drukte niet op tijd wordt opgevallen door een automobilist of verdwaalde vrachtwagen chauffeur.
Ik heb 12 jaar lang veel geduld gehad en vond het nu dan ook de hoogste tijd om, als bezorgde ouder, een brief te schrijven en mijn noodkreet naar de gemeente te uiten. Om ongelukken te voorkomen zou ik dan ook graag zien dat per direct de ingang vanaf t Manneke open wordt gesteld.

J.H. Post
Berkel en Rodenrijs