Nominaties Vrijwilligersprijs 2021

Lansingerland - Vrijwilligers zorgen met elkaar dat er veel zaken draaien. Denk maar eens aan (sport)verenigingen, activiteiten binnen zorg en welzijn, Maatjes voor hen die dat nodig hebben. Ook bij culturele organisaties, op scholen en op het gebied van natuur en milieu zijn vrijwilligers actief.

De gemeente Lansingerland vindt vrijwilligers heel belangrijk. Als blijk van waardering voor hun inzet reikt de gemeente jaarlijks vrijwilligersprijzen uit: één voor de vrijwilliger van het jaar en één voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Bij die laatste kan het ook gaan om een groep vrijwilligers binnen een organisatie. Dit jaar is er ook een speciale vrijwilligersprijs voor 'Cultuurvrijwilligers'. Hierbij kan het gaan om een individu of groep.
Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich naar uw gevoel op een bijzondere manier inzet? Dan kunt u deze voordragen. Het maakt niet uit hoe lang iemand al vrijwilligerswerk doet, of voor hoeveel uur per week. Het is vooral belangrijk dat het vrijwilligerswerk wat hij of zij doet van betekenis is voor Lansingerland en/of de inwoners. Ook eerdere genomineerden mogen opnieuw voorgedragen worden. Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland verzamelt alle voordrachten.
Om tot een zorgvuldig besluit te komen stelt de gemeente Lansingerland een jury samen, bestaande uit gemeenteraadsleden. Zij beoordelen de voordrachten. De uitreiking zal plaatsvinden in januari 2022.

Spelregels

Voor de nominatie gelden onder meer de volgende spelregels: voor het voordragen van een vrijwilliger of vrijwilligersorganisaties is een motivatieformulier beschikbaar. Het formulier kunt u opvragen via info@viplansingerland.nl of via telefoon 010 - 522 55 45. Op het formulier geeft u een beschrijving van de motivatie van uw voordracht. De motivatie is het belangrijkste onderdeel van de voordracht. Het ingevulde formulier moet uiterlijk woensdag 24 november 2021 binnen zijn bij het Vrijwilligers Informatie Punt via info@viplansingerland.nl. U kunt eventueel een papieren nominatie sturen naar Wilhelminastraat 1a, 2661 ET in Bergschenhoek.
Wilt u hulp bij het invullen van de motivatie / het formulier? Het VIP Lansingerland kan u helpen. Maakt u hiervoor een afspraak door een mail te sturen naar info@viplansingerland.nl, bel met: 010 - 522 55 45 of bel/app naar 06 - 31930713.